ΑΔΕΔΥ: Όχι στην ποινικοποίηση της πολιτικής δράσης

“Ούτε στο Θόλος ούτε πουθενά στρατόπεδα συγκέντρωσης δεν θα αφήσουμε να γίνουν τα νησιά”, διαμηνύει για ακόμη μια φορά στην κυβέρνηση το ΝΤ της ΑΔΕΔΥ, με αφορμή τη δίκη για τα γεγονότα με το οχηματαγωγό πλοίο «Πελαγίτης», ανήμερα των Θεοφανίων του 2022.

Με δεδομένο ότι η εκδίκαση της υπόθεσης ορίστηκε για τη Δευτέρα 11 Μαρτίου 2024, με 18 συμπολίτες μας και αιρετοί να κάθονται στο εδώλιο του κατηγορουμένου το ΝΤ της ΑΔΕΔΥ στην ανακοίνωση που εξέδωσε καλεί τον κόσμο σε συγκέντρωση στα δικαστήρια στις 9.00 και.αναφέρει:

“Το ΝΤ ΧΙΟΥ της ΑΔΕΔΥ καταδικάζει την ποινικοποίηση της πολιτικής δράσης που επιχειρεί η κυβέρνηση με την επικείμενη δίκη των εκλεγμένων των σωματείων και μαζικών φορέων του νησιού, των στελεχών της συντονιστικής επιτροπής αγώνα, των στελεχών της Δημοτικής και Περιφερειακής διοίκησης, για τα γεγονότα στο λιμάνι της Χίου με το πλοίο «Πελαγίτης» .

Ο αγώνας που έχει ξεκινήσει για τον απεγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών προς τις χώρες προορισμού τους, ενάντια στη δημιουργία κέντρων κράτησης της ΕΕ έχει αποτέλεσμα και μπορεί να εμποδίσει τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης. Γι’ αυτό για ακόμα μια φορά αξιοποιούνται οι διώξεις και η τρομοκρατία. Φαίνεται πως αυτή είναι η ταχτική της κυβέρνησης, όταν πιέζεται από τους λαϊκούς αγώνες. Το βλέπουμε και τώρα με τις διώξεις και τη βία κατά των φοιτητών που παλεύουν ενάντια στο νόμο για τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια, στην ποινικοποίηση της απεργίας- αποχής στον κλάδο των Εκπαιδευτικών που παλεύουν ενάντια στην αντιδραστική και αντιεπιστημονική Αξιολόγηση που οδηγεί στη κατηγοριοποίηση Σχολείων, Εκπαιδευτικών, Μαθητών κλπ.

Η δίκη αυτή λαμβάνει χώρα τη στιγμή που η σφαγή των Παλαιστινίων από το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ (σύμμαχο της κυβέρνησης)συνεχίζεται. Τη στιγμή που η κυβέρνηση δίνει “γη και ύδωρ “στους Νατοϊκούς, ΕυρωΑτλαντικούς συμμάχους! Τη στιγμή που η ακρίβεια τσακίζει τα λαϊκά νοικοκυριά, τη στιγμή που στέλνει τη φρεγάτα του Ελληνικού Ναυτικού στο “στόμα του λύκου” στην Ερυθρά Θάλασσα για την εξυπηρέτηση των ΕυρωΑτλαντικών συμφερόντων και αυτών της ντόπιας Αστικής Τάξης!

Τη στιγμή αυτή εμείς στεκόμαστε στο πλευρό των υπό δίωξη συμπατριωτών μας και στέλνουμε μήνυμα στην κυβέρνηση πως τίποτα δε θα μας σταματήσει.

 Στην ολομέτωπη επίθεση που δεχόμαστε απαντάμε με τους μαζικούς, οργανωμένους και αποφασιστικούς αγώνες των σωματείων μας !!!

Δεν εκφοβιζόμαστε, δε λυγίζουμε!!

Το λέμε ξεκάθαρα για άλλη μια φορά:

“Ούτε στο Θόλος ούτε πουθενά στρατόπεδα συγκέντρωσης δεν θα αφήσουμε να γίνουν τα νησιά””

δίκηΘόλοςΜΑΤΝ.Τ. ΑΔΕΔΥ