Αμυδρό φως στο… τούνελ της οδού Χρήστου

Αμυδρές ελπίδες ότι μπορεί να ξαναζωντανέψει το ουσιαστικά ανενεργό κατά τους τελευταίους μήνες εργοτάξιο της οδού Χρήστου, στο αεροδρόμιο της Χίου, έχουν φανεί τις τελευταίες ημέρες, μετά τις πρώτες συζητήσεις που έγιναν μεταξύ της αναδόχου εταιρείας του έργου και της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου Χίου, που επιβλέπει την κατασκευή του έργου.

Οι δύο πλευρές, χωρίς να έχουν επιλύσει τις επιμέρους διαφορές και διαφωνίες τους, φαίνεται να βρίσκουν ένα κοινό σημείο αναφοράς, που είναι η επανέναρξη των εργασιών, κάτι που είναι πολύ πιθανόν να γίνει έως την προσεχή εβδομάδα.

Αν και εφόσον γίνει επανεκκίνηση των εργασιών, τότε απομακρύνεται κατ΄ αρχήν το ενδεχόμενο να κινηθούν οι διαδικασίες έκπτωσης του εργολάβου, κάτι που ήταν στο πρόγραμμα της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου Χίου, ως φυσικό επακόλουθο μετά την πολύμηνη εγκατάλειψη του εργοταξίου από τον ανάδοχο.

Να θυμίσουμε ότι οι εργασίες σταμάτησαν πριν τις διακοπές του Πάσχα κι ενώ από τις προηγούμενες διακοπές (των Χριστουγέννων) εκτελέσθηκε ένα πολύ μικρό μέρος του φυσικού αντικειμένου του έργου.

Η σύμβαση με την εταιρεία ΟΔΕΥΣΗ Α.Ε., που αφορά την επέκταση της οδού Χρήστου στην δυτική πλευρά του αεροδρομίου έως την Φάρκαινα, υπεγράφη στις 21 Ιουνίου 2018, με συμβατική προθεσμία ολοκλήρωσης του έργου 14 μήνες (τον Αύγουστο 2019).

Βέβαια, η προθεσμία ολοκλήρωσης υπό τις παρούσες συνθήκες είναι αδύνατον να τηρηθεί και ο καθορισμός νέας – λαμβανομένων υπόψη όλων των καθυστερήσεων μεταξύ δε αυτών και εκείνων που σημειώθηκαν λόγω των κακών καιρικών συνθηκών – θα αποτελέσει ένα βασικό σημείο των συζητήσεων μεταξύ των δύο πλευρών.

εργοτάξιο Χρήστουοδός ΧρήστουΧρήστου