Ανάκληση της πειθαρχικής απόφασης για τον Γιάννη Αμπαζή ζητά η ΑΔΕΔΥ

Την ανάκληση της πειθαρχικής απόφασης για τον Γιάννη Αμπαζή ζητά το ΝΤ της ΑΔΕΔΥ με ανακοίνωση που εξέδωσε, καταγγέλλοντας τη Διεύθυνση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χίου γι αυτή την αντιδημοκρατική κι αντεργατική, όπως τη χαρακτηρίζει,  απόφαση με στόχο την τρομοκράτηση, τη φίμωση και την χειραγώγηση των υπαλλήλων.

“Η αναφορά του συναδέλφου σε ραδιοφωνική  συνέντευξη στις 7/12/21 στο εργατικό ατύχημα που συνέβη  στο αντιπλημμυρικό έργο του Καλοπλύτη στην οδό  Ψυχάρη στις 6/12/21 με θύμα έκτακτη εργάτρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων, η οποία διεκομίσθη στο νοσοκομείο, η ανάδειξη των ευθυνών για τα ελλιπή μέτρα ασφαλείας του Δήμου Χίου, της Εφορείας Αρχαιοτήτων και της κατασκευάστριας εταιρίας, οδήγησαν στην κλήση σε απολογία και την πειθαρχική τιμωρία του.

Η απόφαση αυτή αποτελεί σαφέστατη προσπάθεια ένταξης της συνδικαλιστικής δράσης στα πειθαρχικά παραπτώματα και πρωτοφανή ενέργεια φίμωσης και χειραγώγησης του δημοσιοϋπαλληλικού συνδικαλιστικού κινήματος. Ευθύνες έχουν η κυβέρνηση και η ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού που επιτρέπουν τις συνδικαλιστικές διώξεις .

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την άμεση ανάκληση της απαράδεκτης πειθαρχικής ποινής  και την παύση της δίωξης του συναδέλφου.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ τη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων προστασίας υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.

ΚΑΛΟΥΜΕ τους συνδικαλιστικούς φορείς  να εκφράσουν τη αλληλεγγύη  τους στο διωκόμενο συνδικαλιστή”, αναφέρει στην ανακοίνωση που εξέδωσε το ΝΤ της ΑΔΕΔΥ.

 

εφορεία αρχαιοτήτων ΧίουΝ.Τ. ΑΔΕΔΥ