Αποκλεισμός του Βόρειου Αιγαίου από τον Αναπτυξιακό Νόμο

Τον αποκλεισμό των επιχειρήσεων του βορείου Αιγαίου από τον Αναπτυξιακό Νόμο, καταγγέλλουν σύμβουλοι επιχειρήσεων της  Λέσβου.

Χαρακτηριστικά αναφέρουν ότι, με την ανακοίνωση των εγκρίσεων των επενδυτικών σχεδίων του Αναπτυξιακού Νόμου 4887 διαπιστώθηκε οτι δεν εγκρίθηκε  κανένα από τα   Τουριστικά Επενδυτικά Σχέδια που έχουν υποβληθεί στον Α κύκλο του Ν 4887 και αφορούν το Βόρειο Αιγαίο (6 επενδυτικά σχέδια με Δημόσια Δαπάνη 2,5 εκ ευρώ μόνο ).

Επισημαίνεται ότι εγκρίθηκαν  πολλά επενδυτικά σχέδια σε Νότιο Αιγαίο και Κρήτη  με  Δημόσια Δαπάνη 2,5 – 4 εκ ευρώ  το καθένα, ενώ για όλο το Βόρειο Αιγαίο αυτή ήταν 2,5 εκ ευρώ και με τον τρόπο αυτό  η «μικρή» επιχειρηματικότητα στο Βόρειο Αιγαίο οδηγείται σε αφανισμό.

“Εφόσον η Πολιτεία αναγνωρίζει την ανάγκη της ενίσχυσης των νησιών του Αιγαίου καλό θα ήταν  να ληφθεί μέριμνα ώστε να εγκριθούν τα Τουριστικά Επενδυτικά Σχέδια που έχουν υποβληθεί στον Α κύκλο του Ν 4887 και αφορούν το Βόρειο Αιγαίο (6 επενδυτικά σχέδια με Δημόσια Δαπάνη 2,5 εκ ευρώ μόνο )  και αφορούν αποκλειστικά εκσυγχρονισμούς ξενοδοχείων του Βορείου Αιγαίου

Επίσης να αποδίδεται και στην περιοχή μας η μέγιστη ένταση ενίσχυσης σε Επιδότηση Κεφαλαίου (και όχι μόνο σε φορολογική απαλλαγή) όπως και στις άλλες παραμεθόριες περιοχές  και να  ληφθεί μέριμνα ώστε τα νησιά του Β. Αιγίου να αναγνωρίζονται ως παραμεθόριες περιοχές  (όπως και οι άλλες παραμεθόριες περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης)

Για τα παραπάνω έχει αποσταλεί επιστολή στα αρμόδια Υπουργεία Οικονομικών και Ανάπτυξης αλλά και στο γραφείο του Πρωθυπουργού με την ελπίδα η επικείμενη επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στη Λέσβο να είναι αφορμή για να λυθεί το θέμα αυτό”, αναφέρουν στην ανακοίνωση που εξέδωσαν.

αναπτυξιακός νόμοςεπενδυτικά σχέδια