Αποχώρηση Επιτροπάκη με βολές κατά ΣΥΡΙΖΑ και Μιχαηλίδη

Ευθείες βολές εναντίον του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ και ειδικά του βουλευτή Χίου κ. Ανδρέα Μιχαηλίδη εξαπέλυσε στο «αντίο» του από την θέση του διοικητή του νοσοκομείου Χίου ο κ. Γεώργιος Επιτροπάκης.

Στην απολογιστική του συνέντευξη Τύπου, «την τελευταία με αυτή την ιδιότητα», όπως φρόντισε να ξεκαθαρίσει από την αρχή, προχώρησε σε σκληρή κριτική της νομαρχιακής επιτροπής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ και του βουλευτή, θέτοντας στο επίκεντρο την υπόθεση της ανακαίνισης της παθολογικής κλινικής και της προσπάθειας πώλησης του οικοπέδου στο αεροδρόμιο, κατηγορώντας τα κυβερνητικά στελέχη για το ατελέσφορό της, αλλά και για προσπάθεια επιβολής κομματικού καθεστώτος λειτουργίας στο Νοσοκομείο.

«Έχω καθυστερήσει πολύ να παραιτηθώ και έπρεπε να το είχα κάνει εδώ και καιρό, αφού ήδη έχει διαμορφωθεί ένα άλλο κλίμα και ένα παράπλευρο κανάλι διοίκησης του Νοσοκομείου από τον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ», σημείωσε ο κ. Επιτροπάκης, διαπιστώνοντας ότι «και οι άλλοι διοικητές νοσοκομείων σε όλη την Ελλάδα θα έπρεπε να είχαν παραιτηθεί αντί να δεχτούν να συμμετάσχουν σε μια παρωδία, όπως εξελίχθηκε η δήθεν αξιολόγηση».

Βολές κατά του Ανδρέα Μιχαηλίδη

Ο κ. Επιτροπάκης στράφηκε και προσωπικά εναντίον του βουλευτή Χίου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ανδρέα Μιχαηλίδη, «ο οποίος παρότι δεν ενδιαφέρθηκε ποτέ να συναντηθούμε παρενέβη και λειτουργούσε αυτόνομα χωρίς να λαμβάνει καθόλου υπόψη την διοίκηση του Νοσοκομείου. Και όλα αυτά παρότι αρχικά ξεκίνησε με καλές προθέσεις και διάθεση συνεργασίας αλλά στην πορεία άλλαξε ρότα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η υπόθεση της Παθολογικής, την οποία δεν επέτρεψε να ανακαινίσουμε μέσω των εσόδων από πώληση του οικοπέδου στο αεροδρόμιο. Τον θεωρώ υπεύθυνο προσωπικά, αφού διαστρέβλωσε την εικόνα στο υπουργείο Υγείας, χωρίς να μεταφέρει καν ότι όλοι στο Νοσοκομείο συμφωνούσαν, καθώς και η συντριπτική πλειοψηφία της ανωτέρας επιτροπής, το δημοτικό συμβούλιο και οι περιφερειακοί σύμβουλοι, καθώς και χιλιάδες πολίτες που έσπευσαν να υπογράψουν το σχετικό ψήφισμα», τόνισε.

Κομματικές παρεμβάσεις στο Νοσοκομείο

Στράφηκε, επίσης, εναντίον της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, κατηγορώντας την για υπονόμευση του έργου των διοικητών και προσωπικά την δική του, αφού πολύ συχνά «οι υπουργοί μας καρατομούσαν, μας απέπεμπαν κ.λπ., δίνοντας έτσι την ευκαιρία στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ να διαρρέει ονόματα και παράλληλα άλλοι άσχετοι με την λειτουργία του Νοσοκομείου, όπως ο βουλευτής αλλά και ο κ. Θεοδωρόπουλος (γιατρός στο κέντρο υγείας Πυργίου ) να παρεμβαίνουν στη ΔΥΠΕ και αλλού ακόμα και σε ζητήματα τοποθέτησης ιατρών , υπονομεύοντας την διοίκηση», κατήγγειλε ο κ. Επιτροπάκης.

«Παράλληλα ο ΣΥΡΙΖΑ πάλευε να βάλει κομματικά στελέχη στο Δ.Σ. του Νοσοκομείου χωρίς κανένα άλλο κριτήριο. Μας επισκέφθηκε εδώ ο ΔΥΠΕάρχης και το ίδιο βράδυ διαβουλεύονταν με την τοπική του ΣΥΡΙΖΑ για το αν θα φύγω ή θα μείνω…», αποκάλυψε, δηλώνοντας την ανησυχία του για το μέλλον του Νοσοκομείου και χαρακτηρίζοντας την τοποθέτηση της κας Ελένης Βουτιέρου στη θέση της διευθύντριας Ιατρικής Υπηρεσίας, ως «επιλογή με κομματικά κριτήρια».

Απολογισμός έργου

Ο ίδιος αναφερόμενος στο έργο που άφησε πίσω του σημείωσε τις παρεμβάσεις στον αύλειο χώρο που «μπήκε σε τάξη», στα εξωτερικά ιατρεία, στη δημιουργία γραμματείας πληροφόρησης κοινού, στα ραντεβού και κυρίως στην ανατροπή που επετεύχθη με την συνδρομή των γιατρών, των νοσηλευτών και του ΠΕΔΥ στις μικροβιολογικές εξετάσεις με την κατάργηση της λίστας αναμονής που έφθανε και τους δεκαπέντε μήνες για μια απλή εξέταση. Παράλληλα, τόνισε την επιτυχία της διατήρησης της παιδιατρικής κλινικής και την στελέχωσή της, την βελτίωση στις ξενοδοχειακές υποδομές όλων των κλινικών, αλλά και την τοποθέτηση μονάδας παραγωγής οξυγόνου που απάλλαξε το Νοσοκομείο από ένα μεγάλο έξοδο.

«Σηκώσαμε όλο το βάρος της πρωτοβάθμιας περίθαλψης με επιτυχία», τόνισε ο κ. Επιτροπάκης, υπενθυμίζοντας την ανυπαρξία άλλων επιλογών σε τοπικό επίπεδο και δίνοντας τα εύσημα στο προσωπικό που αν και ελλειμματικό σε μεγάλο βαθμό, κατάφερε να ανταπεξέλθει με επιτυχία στο τεράστιο αυτό φορτίο. Συγχαρητήρια και πολλά ευχαριστώ απεύθυνε και στα αλλά μέλη της διοίκησης μιας και όπως είπε όλες οι αποφάσεις ήταν ομόφωνες και ειδική αναφορά έκανε στην άριστη συνεργασία, που όπως είπε είχε με τους κ.κ. Αβδελιώδη, Χαλκιά και Στεφανίδη.

Τέλος αν και απογοητευμένος που δεν κατάφερε να προχωρήσει το έργο της ανακαίνισης της παθολογικής κλινικής, όπως δήλωσε, θα συνεχίσει να δραστηριοποιείται «από άλλο μετερίζι προς αυτή την κατεύθυνση. Ας κρίνει ο καθένας την στάση του τοπικού βουλευτή και του ΣΥΡΙΖΑ», κατέληξε, ζητώντας – μεταξύ άλλων – «συγνώμη από όσους υποχρεώθηκαν να νοσηλευτούν εκεί».

Νοσοκομείο