Χαριστική βολή από την κυβέρνηση στα μικρά καταλύματα, μέσω «Airbnb»

«Καταστροφική» χαρακτηρίζει η ΟΕΒΕ Χίου με ανακοίνωση που εξέδωσε, την απόφαση τουΥπουργείου Τουρισμού να εντάξει ακίνητα βραχυχρόνιας μίσθωσης στους παρόχους του προγράμματος «Τουρισμός για όλους».

«Το συγκεκριμένο πρόγραμμα ήταν μια ελπίδα για πολλές τουριστικές επιχειρήσεις να καλύψουν ένα μικρό μέρος των «χαμένων» διαμονών και πληροτήτων στην πιο δύσκολη τουριστική σεζόν των τελευταίων χρόνων.

Δυστυχώς όμως τα εμπλεκόμενα Υπουργεία επέλεξαν να μοιράσουν την πίτα και στα ακίνητα βραχυχρόνια μίσθωσης που λειτουργούν χωρίς άδεια τουριστικού καταλύματος, χωρίς υγειονομικά πρωτόκολλα για τον COVID-19 και γενικά χωρίς να πληρούν τις προδιαγραφές υγιεινής και ασφάλειας. Επιπλέον δεν έχουν τα ίδια οικονομικά βάρη που επωμίζονται τα νομίμως λειτουργούντα τουριστικά καταλύματα.

Η πολιτεία συνεχίζει να εντείνει τον αθέμιτο ανταγωνισμό ακόμη και στη δύσκολη αυτή εποχή της πανδημίας δημιουργώντας μια τεράστια ανισσοροπία στην τοπική αγορά διαμονής και φιλοξενίας.

Οι λανθασμένοι χειρισμοί οδηγούν στο χείλος της καταστροφής τις τουριστικές επιχειρήσεις», αναφέρει η ΟΕΒΕ στην ανακοίνωση καταγγελία που εξέδωσε.

AirBnbκοινωνικός τουρισμόςτουρισμός