Χίλιοι γερανοί” από τη θεατρική Ομάδα του Συλλόγου Γυναικών Χίου

Η Θεατρική Ομάδα του Συλλόγου Γυναικών παρουσιάζει το παιδικό θεατρικό έργο “Χίλιοι γερανοί” την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή, 24,25 και 26 Μαΐου, αντίστοιχα, στο Ομήρειο, στις 19.00.
Κάθε χρόνο, στην επέτειο ρίψης της ατομικής βόμβας, στη Χιροσίμα, χιλιάδες παιδιά από την Ιαπωνία μαζεύονται στο πάρκο Ειρήνης, κάτω από το άγαλμα ενός κοριτσιού. Φτιάχνουν γερανούς οριγκάμι και τους τοποθετούν πάνω στο άγαλμα. Τραγουδούν για την Ειρήνη. Ποιο είναι αυτό το κορίτσι του αγάλματος; Τι σχέση έχει με τους γερανούς οριγκάμι; Φτάνει μια παιδική ευχή για να διώξει το φόβο και τον πόλεμο; Η συγκλονιστική ιστορία της Σαντάκο Σαζάκι, ενός μικρού κοριτσιού από την Ιαπωνία που έγινε σύμβολο Ειρήνης σε όλο τον κόσμο.
Μια ιστορία για τη δύναμη της ευχής, για τις αιθέριες πτήσεις και τις ποιητικές συναντήσεις, που επιμένουν να ανθίζουν σε πείσμα της καταστροφής.
Η παράσταση απευθύνεται σε παιδιά όλων των ηλικιών. Η ομάδα μας φροντίζει πάντα το κείμενο της να έχει ένα ισχυρό μήνυμα αλλά το εικαστικό και κινησιολογικό κομμάτι της παράστασης να είναι ενδιαφέρον για όλους τους μικρούς μας θεατές.
Συντελεστές παράστασης:
Κείμενο/ Σκηνοθεσία: Λένια Ξενάκη

Χορογραφίες/κινησιολογία: Ασπασία Πετρά

Μουσική επιμέλεια: Λένια Ξενάκη, Ασπασία Πετρά, Βάσια Ζαφείρη

Χειρισμός ήχου: Λένια Ξενάκη Νατάσα Διακορώνα

Χειρισμός φωτισμού: Θοδωρής Αργυρούδης

Τεχνικός σκηνής: Τάκης Μπελόκας

Σχεδιασμός Αφίσας/προωθητικού βίντεο: Βάσια Ζαφείρη

Κατασκευή σκηνικών: Μιχάλης Κρεατσούλας

Σχεδιασμός και κατασκευή σκηνικών αντικειμένων: Γιώργος Ορφανός, Περικλής Τσούρος Ενδυματολογική επιμέλεια: η ομάδα

Γενική επιμέλεια/ Συντονισμός: Αμπαζή Στέλλα

Βοηθός Σκηνοθέτη : Κωνσταντία Φακίρη

Παίζουν(με αλφαβητική σειρά)Αμπαζή Στέλλα, Καλλησπέρη Μελίνα,Κρεατσούλας Μιχάλης Κυριακόπουλος Γιάννης, Μανίκα Γωγώ,Μπάκνη Νότα,Πετρά Ασπασία, Στέλλα Ρούλα, Φακίρη Κωνσταντία, Φραγκούλη Υπατία, Χατζελένη Μάρω

θεατρική ομάδα συλλόγου γυναικώνπαράστασηχίλιοι γερανοί