Δεν άφησαν τίποτα όρθιο στα «Θαλασσοπούλια»

Εικόνα απόλυτης καταστροφής συνάντησε ο πρώην πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χίου κ. Αντώνης Ζαννίκος, όταν το πρωί της Τετάρτης, 25 Νοεμβρίου 2015, επισκέφθηκε την κατασκήνωση «Θαλασσοπούλια», όπου δραστηριοποιούνταν επιχειρηματικά μέχρι πρότινος.

Στις εγκαταστάσεις του κάμπινγκ, στη περιοχή του Αγίου Ισιδώρου Συκιάδας είχαν εισβάλει άγνωστοι δράστες, οι οποίοι ξήλωσαν ό,τι μπορούσαν να πάρουν και κατέστρεψαν ό,τι δεν ήταν δυνατόν να αφαιρέσουν..

«Πήραν μέχρι και τους νιπτήρες, ενώ αποκόλλησαν και πήραν ακόμα και τις μεταλλικές πόρτες», έλεγε ο κ. Ζαννίκος, αδυνατώντας να πιστέψει το μέγεθος της καταστροφής.

«Είναι πρωτοφανές για τα χρονικά της Χίου αυτό που συνέβη. Δεν πήραν απλά ό,τι μπορούσαν να πάρουν. Έγιναν οι απόλυτοι βανδαλισμοί σε όλες τις εγκαταστάσεις, σε όλους τους χώρους», τονίζει ο κ. Ζαννίκος, ενώ παράλληλα διαβεβαιώνει ότι δεν έχει κάποιες προσωπικές αντιδικίες, οι οποίες θα μπορούσαν να αιτιολογήσουν αυτό το περιστατικό.

Οι δράστες αφήρεσαν από τις εγκαταστάσεις υλικά που γέμισαν τουλάχιστον ένα φορτηγό, ενώ στην βιασύνη τους να φύγουν δεν άφηναν τίποτα όρθιο στο πέρασμά τους. Έκαναν ζημιά στην κεντρική είσοδο, έριξαν κάτω μια μπασκέτα, ενώ διάφορα αντικείμενα τους έπεσαν από το αυτοκίνητο στον δρόμο.

Σύμφωνα με τον κ. Ζαννίκο, οι εγκαταστάσεις πλέον ουσιαστικά δεν υφίστανται, αφού οι δράστες κατέστρεψαν το μεγαλύτερο μέρος του εξοπλισμού που δεν μπόρεσαν να ξηλώσουν και να πάρουν μαζί τους.

Η εισβολή των αγνώστων, οι οποίοι σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις ήταν αρκετοί, έγινε κατά πάσα πιθανότητα την νύχτα της περασμένης Τρίτης, αφού ο κ. Ζαννίκος ήταν στις εγκαταστάσεις την Δευτέρα, ενώ το πρωί της Τετάρτης, οπότε και ξαναπήγε, αντίκρυσε την πρωτοφανή εικόνα της καταστροφής.

Η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χίου πήγε στον χώρο τουλάχιστον τέσσερις φορές για την λήψη αποτυπωμάτων και άλλων στοιχείων, που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στους δράστες, αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο.

κλοπή