Δεσμεύθηκε ο αν. υπουργός Υγείας για το ιατρείο της Βολισσού

Την δέσμευση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας κ. Παύλο Πολάκη για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του πολυδύναμου ιατρείου Βολισσού και των αγροτικών ιατρείων της Αμανής, έλαβαν κατ΄ αρχήν οι εκπρόσωποι φορέων της Χίου, στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης, 25 Νοεμβρίου 2015.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ανδρέας Μιχαηλίδης, ο οποίος συμμετείχε στη συνάντηση, ο κ. Πολάκης δεσμεύθηκε για την άμεση προκήρυξη της θέσης του γενικού γιατρού στη Βολισσό, καθώς και στη γρήγορη πλήρωση των αγροτικών ιατρείων της Αμανής, όταν σε αυτά προκύπτουν κενά. Παράλληλα, δεσμεύτηκε να εξυπηρετείται προσωρινά το ιατρείο της Βολισσού με άλλο γενικό γιατρό.

Επισημάνθηκε, τέλος, η ανάγκη να μην αποσπώνται αγροτικοί γιατροί από τα ιατρεία της Αμανής και να προβάλλονται από το Υπουργείο τα κίνητρα που υπάρχουν, όταν γίνεται η προκήρυξη των αγροτικών γιατρών.

Στη συνάντηση συμμετείχαν, επίσης, ο δήμαρχος Χίου κ. Μανώλης Βουρνούς, ο  πρόεδρος της Ομοσπονδίας Χιακών Σωματείων Αττικής κ. Αργύρης Κοκκινάκης και εκπρόσωποι των συλλόγων χωριών της Αμανής.

Αμανήγιατρός