Διαπραγματεύσεις με την Αυστραλία για σύμβαση αποφυγής της διπλής φορολογίας

Τον προγραμματισμό συνομιλιών με την Ελλάδα εντός του 2022, με σκοπό την σύναψη σύμβασης για την αποφυγή της διπλής φορολογίας του εισοδήματος, ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών της Αυστραλίας.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών, η Ελλάδα περιλαμβάνεται μεταξύ των 10 χωρών με τις οποίες, όπως εξήγγειλε στις 15 Σεπτεμβρίου ο υπουργός Οικονομικών της Αυστραλίας κ. Josh Frydenberg, ξεκινούν οι διαδικασίες για την διεύρυνση του αυστραλιανού συμβατικού δικτύου, ώστε οι νέες συμβάσεις να τεθούν σε ισχύ το 2023.

Η εξέλιξη αυτή, τονίζεται στην ανακοίνωση, έρχεται μετά από συντονισμένες ενέργειες κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας – με την συνδρομή και του υπουργείου Οικονομικών – με στόχο τη σύναψη συμβατικών σχέσεων με την Αυστραλία στο πεδίο της φορολογίας.

Η σύναψη σύμβασης με τη χώρα αυτή, εταίρο μας στον ΟΟΣΑ, πέραν της σημασίας της για την ανάπτυξη των διμερών εμπορικών και οικονομικών σχέσεων, αποτελούσε πάγιο αίτημα της ελληνικής ομογένειας και σταθερή επιδίωξη του υπουργείου Οικονομικών.

Αυστραλίαδιπλή φορολογίαφορολογία
Comments (0)
Add Comment