Διαβατήριο νέων αγορών το φάρμακο «μαστίχα»

Την φαρμακευτική «μονογραφία» της μαστίχας Χίου από την αρμόδια επιτροπή του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ), αξιοποιεί η διοίκηση της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου, ως διαβατήριο, για την προβολή του μοναδικού προϊόντος.

Το φάρμακο «μαστίχα» μπορεί να αποτελέσει το όχημα για το άνοιγμα νέων αγορών, καθώς και την διεύρυνση των υφισταμένων, αφού το προϊόν μετά την κατάκτηση των τίτλων φαρμακευτικών ιδιοτήτων του, περιβάλλεται και με μια ξεχωριστή αίγλη.

Να υπενθυμίσουμε ότι πρόσφατα η μαστίχα Χίου κατετάγη στην κατηγορία των παραδοσιακών φαρμάκων φυτικής προέλευσης από την αρμόδια επιτροπή του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων.

Ειδικότερα, κατετάγη με δύο θεραπευτικές ενδείξεις, της αντιμετώπισης δυσπεπτικών προβλημάτων και δερματικές φλεγμονών – επούλωσης δερματικών πληγών.

Αποτέλεσμα αυτής της καταχώρησης είναι η δυνατότητα κυκλοφορίας σκευασμάτων μαστίχας σε όλη την Ευρώπη με ισχυρισμούς υγείας, εγκεκριμένους από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων.

Προβολή της αναγνώρισης από τον ΕΜΑ

Η Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου, αξιοποιώντας αυτή την εξέλιξη, οργανώνει εκδήλωση για την προβολή του προϊόντος και οργανώνει στην Αθήνα ειδική συνέντευξη Τύπου, στην οποία θα γίνει ευρεία παρουσίαση, τόσο αυτής καθαυτής της αναγνώρισης από τον ΕΜΑ (European Medicine Agency), όσο και τις προοπτικές που διανοίγονται.

Ενδεικτικό του ενδιαφέροντος που προσδίδει η ΕΜΧ στην συγκεκριμένη εκδήλωση, είναι η πρόσκληση και ως φαίνεται η παρουσία του υπουργού Οικονομίας κ. Γιώργου Σταθάκη, ο οποίος θα απευθύνει σύντομο χαιρετισμό.

Στην συνέντευξη Τύπου, η οποία θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Τρίτη, 6 Οκτωβρίου 2015 και ώρα μία το μεσημέρι, στο ξενοδοχείο Electra Palace (Νικοδήμου 18, Πλάκα), στο πάνελ θα βρίσκονται για αναπτύξουν θέματα, οι:

1. Ευθύμης Μονίαρος, πρόεδρος ΕΜΧ, με θέμα «Έρευνα και ανάπτυξη: Η κορυφαία στρατηγική προτεραιότητα της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου».

2. Δρ. Ιωάννα Χήνου, καθηγήτρια της Φαρμακευτικής Σχολής Αθηνών, με θέμα «Η μαστίχα Χίου φυσικό φάρμακο φυτικής προέλευσης».

3. Δρ. Ηλίας Σμυρνιούδης, διευθυντής Έρευνας και Ανάπτυξης της ΕΜΧ, με θέμα «Μαστίχα Χίου και ακαδημαϊκή έρευνα».

4. Δρ. Αλέξιος – Λέανδρος Σκαλτσούνης, καθηγητής της Φαρμακευτικής Σχολής Αθηνών, με θέμα «Έρευνα και ανάπτυξη, η αναγκαία γέφυρα ανάμεσα στο πανεπιστήμιο και την επιχείρηση».

5. Δρ. Κωνσταντίνος Σ. Παχής, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της IASIS PHARMA, με θέμα «Ο ρόλος της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας ως μοχλός επώνυμης ανάπτυξης και εξωστρέφειας για την ελληνική οικονομία».

6. Κώστας Αγκάς, πρόεδρος MEDITERRA, με θέμα «Ίδρυση κέντρου εφαρμοσμένης έρευνας για την μαστίχα».

Συντονιστής θα είναι ο κ. Γιάννης Μανδάλας, διευθύνων σύμβουλος MEDITERRA_mastihashop.

μαστίχα