Δήμαρχε, ξεπέζεψε, πέλαγος μπροστά

Λες κι έκανε το… χρυσό αυγό κακαρίζει ο δήμαρχος Χίου κ. Σταμάτης Κάρμαντζης για τις 15 γαλάζιες σημαίες που εξασφάλισε και για εφέτος η Χίος, εξακολουθώντας να κατέχει την πρωτιά στα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

Παρουσιάζει την υπόθεση αυτή ως δικό του επίτευγμα, αναφέροντας ότι «αποτελεί την επιτυχή επισφράγιση του αγώνα που έγινε για την ανάδειξή της χιακής θαλάσσιας ποιότητας και ομορφιάς και μάλιστα υπό αντίξοες συνθήκες».

Σκοπίμως, όμως, δεν αναφέρει ότι οι 15 γαλάζιες σημαίες είχαν εξασφαλισθεί από πέρυσι και η πρωτιά στο Βόρειο Αιγαίο είχε κατακτηθεί πέρυσι, ενώ το 2014 είχαμε μηδέν γαλάζιες σημαίες.

Αποτελεί δε η στάση του αυτή προσβολή σε όλους τους ανθρώπους που τα προηγούμενα χρόνια εργάσθηκαν για τον σκοπό αυτό και καλώς εφέτος η δημόσια διοίκηση – κι όχι ο ίδιος – συνέχισε το έργο και διεκπεραίωσε τις διαδικασίες για την εκ νέου εξασφάλιση του ίδιου αριθμού σημαιών.

Έτσι, αποκτά τσαουσεσκικά (Νικολάι Τσαουσέσκου, Ρουμανία) χαρακτηριστικά η επισήμανση της ανακοίνωσης ότι «η αδιάλειπτη έγνοια του δημάρχου κ. Σταμάτη Κάρμαντζη από κοινού με την συντονισμένη προσπάθεια και τις ενέργειες των υπηρεσιακών παραγόντων δικαιώθηκαν και η Χίος βραβεύτηκε με τις περισσότερες γαλάζιες σημαίες στο Αιγαίο».

Χωρίς να υποβαθμίζουμε αυτή την επιτυχία, η οποία – σημειωτέον – έρχεται με την περυσινή φόρα και φορά των πραγμάτων, καλό θα είναι να φροντίσει η δημοτική αρχή για να ετοιμαστούν σωστά οι παραλίες, προκειμένου να υποδεχθούν τον κόσμο. Όχι όπως έδειξαν οι πρώτες φετινές εικόνες για παράδειγμα από την Αγία Φωτιά.

Γιατί ναι μεν έχει μεγάλη αξία ότι πήραμε και πάλι τις 15 γαλάζιες σημαίες, αλλά θα έχει μεγαλύτερη αξία αυτές τελικά να αναρτηθούν στον ιστό των 15 παραλιών.

γαλάζιες σημαίεςΣταμάτης Κάρμαντζης
Comments (0)
Add Comment