Δυσαρέσκεια των φορέων της Χίου για το βάλτωμα των έργων στις πύλες του νησιού

Δυσαρέσκεια και αγανάκτηση επικρατεί στις τάξεις των επαγγελματιών του τουρισμού της Χίου, όπως αυτή εκφράζεται από τους φορείς τους, για τις καθυστερήσεις και την στασιμότητα των έργων στις πύλες του νησιού, με κυρίαρχο το αεροδρόμιο Χίου.

Μετά από σύσκεψη που πραγματοποίησαν πρόσφατα συγκρότησαν, όπως ανακοίνωσαν σήμερα Τετάρτη 3 Απριλίου 2024, επιτροπή με σκοπό την παρακολούθηση ολοκλήρωσης των εργασιών στις πύλες εισόδου του νησιού μας και την εύρυθμη λειτουργία τους.

Στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν τα ακόλουθα:

Κοινή διαπίστωση όλων είναι η αναγκαιότητα πολλαπλών έργων ώστε να μπορέσουν οι πύλες εισόδου της Χίου να γίνουν σύγχρονες, ασφαλείς, λειτουργικές και καλαίσθητες εξυπηρετώντας τους κατοίκους του νησιού και τους επισκέπτες του.

Κυρίαρχο θέμα (και ζητούμενο) είναι η επέκταση του διαδρόμου προσγείωσης του αεροδρομίου και των συνοδών έργων. Υπάρχει έντονη δυσαρέσκεια – αγανάκτηση για την καθυστέρηση και την παύση των εργασιών. Η αγωνία των επιχειρήσεων για την αναπτυξιακή πορεία του νησιού επιβάλει προς τους υπεύθυνους να ξεκαθαρίσουν άμεσα το πλαίσιο αρμοδιοτήτων και να καταθέσουν σαφές χρονοδιάγραμμα για την υλοποίηση των έργων. Ούτε η πρόσφατη επίσκεψη του αρμόδιου υπουργού έδωσε πειστικές απαντήσεις, αντίθετα δημιούργησε σύγχυση για το ποιος περιμένει ποιον για την επανεκκίνηση των εργασιών.

Με τακτική ενημέρωση προς τους πολίτες και τις επιχειρήσεις, στα θέματα που αφορούν τις πύλες εισόδου, δηλώνουμε παρόντες ώστε να πραγματοποιηθούν επιτέλους οι υποδομές που μας αξίζουν.

Την ανακοίνωση υπογράφουν

Φορέας Τουρισμού Χίου: Κώστας Μούνδρος

Περιφέρεια Β. Αιγαίου: Παντελής Βρουλής

Δήμος Χίου: Γεώργιος Χριστάκης

Επιμελητήριο Χίου: Παντελής Λεγάτος

Σύλλογος Επαγγελματιών Καρφά, Αγίας Ερμιόνης, Μέγα Λιμνιώνα: Γιάννης Σιδεράτος

Ένωση Ξενοδόχων Χίου: Μίτση Παϊδούση – Αυγερινού

Σωματείο Ιδιοκτητών Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Χίου: Κωνσταντίνος Βεζέρης

Σύλλογος Ενοικιαζόμενων Δωματίων – Διαμερισμάτων: Γεώργιος Μυλωνάδης

Σύλλογος Ενοικιαζόμενων Αυτοκινήτων: Γεώργιος Ατσάλης.

αεροδρόμιοέργατουρισμός