Εαρινή σύναξη προθύμων στο Μαξίμου

ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΣΤΕΒΗ |

Μετά την άτακτη υποχώρηση της κυβέρνησης στο θέμα της επέκτασης του κέντρου υποδοχής και ταυτοποίησης Φυλακίου, στην περιοχή του Έβρου και προκειμένου να αποτραπεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο και στα νησιά του Βορείου Αιγαίου ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης καλεί αύριο Τετάρτη, 3 Μαρτίου 2021, στο Μέγαρο Μαξίμου τους δημάρχους Χίου κ. Σταμάτη Κάρμαντζη, Μυτιλήνης κ. Στρατή Κύτελη και Ανατολικής Σάμου κ. Γιώργο Στάντζο.

Είναι οι τρεις δήμαρχοι που έχουν δηλώσει πρόθυμοι να βοηθήσουν στον κυβερνητικό σχεδιασμό για την δημιουργία υπερδομών προσφύγων και μεταναστών στα νησιά τους, με την Σάμο – μάλιστα – να βρίσκεται σε εξέλιξη η κατασκευή της υπερδομής.

Άλλοι αυτοδιοικητικοί από το Βόρειο Αιγαίο, δημοτικοί ή περιφερειακοί δεν έχουν κληθεί, προφανώς για να μην χαλάσει το.. μίγμα.

Στην Λέσβο, ήδη ο δήμαρχος Μυτιλήνης έχει φέρει σε πέρας μια πρώτη αποστολή, εξασφαλίζοντας με οριακή πλειοψηφία από το δημοτικό συμβούλιο την δημιουργία υπερδομής… κάπου.

Ο κ. Κάρμαντζης επιχείρησε να περάσει από το δημοτικό συμβούλιο Χίου την δημιουργία υπερδομής στις Μπαμπακιές του Αίπους, πλην – όμως – έσπασε, ομού μετά του κ. Μηταράκη, τα μούτρα του με την 29 κατά και 13 υπέρ απόφαση του σώματος.

Ο κ. Στάντζος θα εμφανισθεί ως το καλό παράδειγμα και θα μεταφέρει το case study της Σάμου, το οποίο ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου θεωρεί πρότυπο και με τέτοια θέλει να γεμίσει όλα τα νησιά, δαπανώντας εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.

Και τι θα ζητήσει ο πρωθυπουργός από τους κ.κ. Κάρμαντζη και Κύτελη, με δεδομένη την καθολική αντίθεση των κατοίκων στα κυβερνητικά σχέδια για την δημιουργία υπερδομών στα νησιά τους και μάλιστα λίγες ημέρες μετά τις μαχητικές κινητοποιήσεις τους;

Να βάλουν πλάτη, που έχει αποδειχθεί ανεπαρκής και αδύναμη, ειδικά στην περίπτωση της Χίου; Ή να τους ανακοινώσει αλλαγή πλεύσης, όπως έγινε με το ΚΥΤ Φυλακίου, σε μια προσπάθεια να περισωθεί ό,τι μπορεί από την αδιέξοδη κυβερνητική πολιτική; Η οποία, ειρήσθω εν παρόδω, θα ήταν ολέθρια αφροσύνη να στηριχθεί για δεύτερη φορά στην δύναμη των ΜΑΤ.

Ο υπουργός κ. Νότης Μηταράκης, ο οποίος ενώ ανέλαβε να βγάλει τα κάστανα από την φωτιά έριξε λάδι στην φωτιά, βρίσκεται σε δεινή θέση. Η χθεσινή εξέλιξη με το ΚΥΤ Φυλακίου αποτελεί κακό προάγγελο.

δήμαρχοιδομήΘόλοςΜέγαρο Μαξίμουπροσφυγικό
Comments (0)
Add Comment