Εδοξάσθη, εχρίσθη, Κάρμαντζης δήμαρχος for ever

ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΣΤΕΒΗ |

Σύμπασα η κυβέρνηση έχει πέσει πάνω στον δήμαρχο Χίου κ. Σταμάτη Κάρμαντζη και θαυμάζει το… θεάρεστο έργο που επιτελεί για το νησί, ευχόμενοι απαξάπαντες – από τον πρωθυπουργό μέχρι τους τρεις… σωματοφύλακες – μεγαλοστελέχη που τον επισκέφθηκαν σήμερα, Παρασκευή 2 Ιουλίου 2021 – να τους κόβει μέρες και να του τις δίνει σε χρόνια!

Πιο ναρκισσιστική, συνάμα δε και ανόητη ανακοίνωση δεν θα μπορούσε να υπάρξει από το γραφείο του δημάρχου, που μετέφερε το… κλίμα της συνάντησης με τους κ.κ. Γιώργο Στεργίου, γραμματέα της πολιτικής επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Θανάση Νέζη, από το γραφείο του πρωθυπουργού και Στέλιο Κονταδάκη, γραμματέα του οργανωτικού του κόμματος.

Όλα καλά τα βρήκαν τα μεγαλοστελέχη (ρουσφέτια, προσλήψεις, λαϊκισμός, όλα αυτά βλέπετε… ταιριάζουν γάντι στην φυσιογνωμία της Ν.Δ.) – κατά την ανακοίνωση Κάρμαντζη – μέχρι που του είπαν ότι με τέτοιο πλούσιο έργο και πολυσχιδή δραστηριότητα σίγουρα θα επανεκλεγεί στις επόμενες εκλογές. Δεν άφησε δε εκτός του «κύριε ελέησον» το πολιτικό συνεταιράκι του τον κ. Νότη Μηταράκη (βάστα με να σε βαστώ).

Κατά τον δήμαρχο στην συνάντηση «επιβεβαιώθηκε η αγαστή συνεργασία και άριστη επικοινωνία» του δήμου και του ιδίου φυσικά, φυσικά, με τον πρωθυπουργό… κ. Κωνσταντίνο Μητσοτάκη (ναι, ναι, θα τρίζουν τα κόκκαλά του)! Αλλά αυτό είναι λεπτομέρεια, η ουσία είναι ότι εχρίσθη ποικιλοτρόπως από το κόμμα, καρφί δε τούτο στα μάτια των ομόσταυλων της παράταξης Βουρνού, που συνεχώς του βάζουν εμπόδια και τρικλοποδιές. Και που ποιός ξέρει τι θα τους είπαν (προφανώς θα τον «έθαψαν», το πιθανότερο) στην συνάντηση που είχαν και αυτοί με τα μεγαλοστελέχη.

Και κάπου εδώ θα σταματήσει ο σχολιασμός μας, μπορείτε να απολαύσετε απνευστί Σταμάτη Κάρμαντζη στον… καθρέφτη:

«Στο πλαίσιο της συνάντησης, επιβεβαιώθηκε η αγαστή συνεργασία και άριστη επικοινωνία του δήμου Χίου και ειδικότερα του δημάρχου, κ. Σταμάτη Κάρμαντζη με την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, κ. Κωνσταντίνο Μητσοτάκη. Επιπλέον, οι κυβερνητικοί παράγοντες εξέφρασαν την εμπιστοσύνη της κυβέρνησης στο έργο της δημοτικής αρχής και συνεχάρησαν τον δήμαρχο για τον τρόπο αντιμετώπισης των σημαντικών θεμάτων που αφορούν το νησί μας όπως το μεταναστευτικό, τη διαχείριση της πανδημίας και τη διαρκή προσπάθεια βελτίωσης των υποδομών. Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε εκτενής συζήτηση για την πορεία των μεγάλων έργων στη Χίο, τα οποία προχωρούν με αμείωτο ρυθμό. Καθοριστική είναι η εξαιρετική επικοινωνία της δημοτικής αρχής με τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου και βουλευτή Χίου, κ. Νότη Μηταράκη καθώς και με το κυβερνητικό επιτελείο. Ακολούθως, έγινε αναφορά στην ιδιαίτερα θετική απόφαση για τη διατήρηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά μας με κριτήριο όχι των αριθμό των προσφύγων – μεταναστών που βρίσκονται σε αυτά αλλά ως μόνιμο μέτρο ενδυνάμωσης και υποστήριξης των τοπικών κοινωνιών και πάγιο αίτημα και δικαίωμα των κατοίκων των ακριτικών μας περιοχών. Επίσης, ο κ. Στεργίου επεσήμανε την ενίσχυση της ναυτικής εκπαίδευσης με την αύξηση του αριθμού των εισακτέων στις ακαδημίες του εμπορικού ναυτικού, γεγονός με μεγάλη σημασία για το ναυτικό χαρακτήρα του νησιού μας. Τέλος, υπερτονίστηκε η αποδέσμευση από την απλή αναλογική που ταλάνιζε τους μηχανισμούς λειτουργίας της τοπικής αυτοδιοίκησης. Πλέον, δίνεται το πράσινο φως για την υλοποίηση των αποφάσεων χωρίς προσκόμματα, ενώ με βάση το σημαντικό έργο της δημοτικής αρχής ο κ. Στεργίου υπογράμμισε ότι είναι βέβαιη η επανεκλογή του δημάρχου Χίου στις επόμενες εκλογές».

Νέα ΔημοκρατίαΣταμάτης Κάρμαντζης
Comments (0)
Add Comment