Είμαστε κι εμείς, λένε για clear way – ΔΕΥΑΧ, Μιχαηλίδης και Μηταράκης

Την δική τους συμβολή στο clear way του αεροδρομίου, καθώς και στην υπογραφή της ΚΥΑ για την ρύθμιση του δανείου της ΔΕΥΑΧ, επισημαίνουν με ανακοινώσεις τους οι βουλευτές Χίου, του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ανδρέας Μιχαηλίδης και της Νέας Δημοκρατίας κ. Νότης Μηταράκης.

Και τα δύο αυτά θέματα, τονίζει ο κ. Μιχαηλίδης, «αποτελούσαν βραχνά για την τοπική κοινωνία και δεν είχαν λυθεί από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, που αρκούνταν σε μια θεωρητική αντιμετώπισή τους.

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και ο βουλευτής Χίου Ανδρέας Μιχαηλίδης προσπαθούν με πράξεις, μέσα σ’ ένα ασφυκτικό οικονομικό περιβάλλον, να υλοποιήσουν έργα που βελτιώνουν τις υποδομές στο νησί μας και την ποιότητα ζωής των συμπατριωτών μας. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε σε αυτήν την κατεύθυνση», καταλήγει η ανακοίνωση του βουλευτή Χίου.

Προς τη σωστή κατεύθυνση

Εξελίξεις που κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση χαρακτηρίζει ο κ. Μηταράκης τις αναφερθείσες αποφάσεις, αναφέροντας – αναλυτικά – τα ακόλουθα:

«Όπως είναι γνωστό, οι βάσεις για τη ρύθμιση των οφειλών της ΔΕΥΑΝΧ μπήκαν με τον Ν. 4316/14 που προωθήσαμε και ψηφίσαμε πριν από ένα χρόνο. Επίσης, πριν από ένα χρόνο, καταφέραμε να εντατικοποιήσουμε τις διαδικασίες για την επέκταση του αεροδιαδρόμου στο αεροδρόμιο της Χίου, με αποτέλεσμα να παραδοθεί η απαιτούμενη έκταση στην ΥΠΑ. Από τότε βάλαμε τα συγκεκριμένα θέματα σε τροχιά υλοποίησης και για το λόγο αυτό συνέχισαν να βρίσκονται στο επίκεντρο της κοινοβουλευτικής μου δράσης με την κατάθεση σωρείας ερωτήσεων στη Βουλή. Η τελευταία μάλιστα παρέμβαση μου έγινε στην ολομέλεια της Βουλής, παρουσία του πρωθυπουργού.

Είτε λόγω απειρίας, είτε λόγω ιδεολογικών αγκυλώσεων των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ χάθηκε πολύτιμος χρόνος. Και σε αυτήν την εποχή οι ολιγωρίες έχουν ουσιαστικό αντίκτυπο στην τοπική μας οικονομία. Ειδικά το αεροδρόμιο, είναι ένα έργο απαραίτητο για την ανάπτυξη της Χίου και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Τώρα, λοιπόν, οφείλουν οι αρμόδιοι να τρέξουν για να ανακτηθεί το χαμένο έδαφος».

clear way