Έκρυθμη η κατάσταση στην Μυτιλήνη – Επεισόδια, φωτιές και χρήση δακρυγόνων

Έκρυθμη είναι η κατάσταση στην Μυτιλήνη, όπου εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες βρίσκονται μέσα στη πόλη, σε δρόμους και στενά, διαδηλώνοντας για την ικανοποίηση των αιτημάτων του και ειδικότερα την εξέταση των αιτήσεων ασύλου, ενώ η αστυνομία κάνει εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων για να τους διαλύσει.

Οι πληροφορίες που μεταδίδονται κάνουν λόγο για προσπάθεια χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών να κινηθούν από τον καταυλισμό της Μίρας προς τη πόλη της Μυτιλήνης, ενώ παντού έχουν ανάψει φωτιές και η αστυθνομία ΄στύηνει μπλόκα για να αποτρέψει την είσοδο στην πόλη.

Αναλυτικά, η ιστοσελίδα stonisi.gr αναφέρει στο ρεπορτάζ της τα ακόλουθα::

Ενάντια στο νέο νόμο ασύλου που «παγώνει» όλα τα παλαιά αιτήματα ασύλου προσφύγων και μεταναστών, οι οποίοι πηγαίνουν στην υπηρεσία και μαθαίνουν ότι θα εξεταστούν τώρα αυτά των νεοεισερχομένων διαδηλώνουν από το πρωί αιτούντες άσυλο από τη Μόρια έως το κέντρο της πόλης της Μυτιλήνης.

12:38 Η αστυνομία εκτρέπει το ρεύμα της κυκλοφορίας από την Ερμού καθώς έχει σταματήσει η κυκλοφορία έξω από το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης.

12:20 Στήνουν σκηνές στην προκυμαία οι διαδηλωτές

12:10 Αποπνικτική η κατάσταση στον Καρά- Τεπέ, οι ΜΚΟ εκκενώνουν τον καταυλισμό, η φωτιά έχει επεκταθεί ενώ είναι σε εξέλιξη επεισόδια με την αστυνομία.

12:08 Διαδηλωτές που ξέφυγαν από τον κλοιό της Αστυνομίας στο ύψος του εργοστασίου της ΔΕΗ έφτασαν στην προκυμαία Μυτιλήνης και προχωρούν με πανό.

11.40 Οι διαδηλωτές ανάβουν φωτιές σε χωράφια πλησίον της ΔΕΗ, ενώ γίνεται ρίψη δακρυγόνων

Τα χημικά ενοχλούν ακόμη και τον καταυλισμό του Καρά- Τεπέ, όπου οι ΜΚΟ ετοιμάζονται για εκκένωση

11.30 πμ. Για χειροβομβίδες κρότου λάμψης ότι έπεσαν από την αστυνομία στους 500 διαδηλωτές που διέφυγαν από τα στενά και βρίσκονται στο εργοστάσιο της ΔΕΗ κάνουν λόγο οι πρώτες πληροφορίες, ενώ 1500 έχουν μπλοκαριστεί από διμοιρίες των ΜΑΤ έξω από το παλαιοπωλείο Δεμερτζή.

Πάνω από 2 χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε διαμαρτυρία στο ύψος της ΔΕΗ. Διμοιρίες ΜΑΤ έχουν εμποδίσει τη διαδήλωση, ενώ ήδη έγινε προσπάθεια της αστυνομίας να ανακόψει το κύμα αιτούντων άσυλο από τον καταυλισμό της Μόριας να φτάσει στη Μυτιλήνη.

Εν τούτοις, εκείνοι αποφασισμένοι, ξεφεύγουν ακόμα και από τα χωράφια για να μην τους σταματήσουν στον κεντρικό δρόμο. «Azadi- Azadi» που θα πει «ελευθερία» ζητούν με τα συνθήματά τους, διαμαρτυρόμενοι ενάντια στον πολύμηνο εγκλωβισμό τους. Η αστυνομία στέλνει τους οδηγούς από τη βόρεια παράκαμψη, καθώς έχει σταματήσει η κυκλοφορία.

ΠΗΓΗ: STONISI.GR

επεισόδιαμετανάστεςΜόριαΜυτιλήνηπρόσφυγες