Εμβαλωματικές λύσεις και… ο Θεός να βάλει το χέρι του για την Αμανή

Στην πρόταση για άμεση προκήρυξη της θέσης γιατρού στη Βολισσό, καθώς και την άμεση κάλυψη της περιοχής με αποσπασμένο γιατρό, έως ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία του διορισμού νέου γιατρού, κατέληξε η ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο, 21 Νοεμβρίου 2015, στο δημαρχείο Χίου.

Στον απόηχο της μετάθεσης του μοναδικού γενικού γιατρού και της συνεπείας τούτου περαιτέρω αποδυνάμωση του πολυδύναμου ιατρείου Βολισσού, επισημάνθηκε η δυσχερής θέση στην οποία περιέρχονται οι κάτοικοι της Αμανής, οι οποίοι ουσιαστικά μένουν χωρίς σοβαρή ιατρική κάλυψη.

Επίσης, αποφασίσθηκε να επανατεθεί το ζήτημα της υπογραφής κοινής υπουργικής απόφασης, ώστε να λυθεί το θέμα του οδηγού του ασθενοφόρου στη βόρεια Χίο.

Στη σύσκεψη υπό τον δήμαρχο Χίου κ. Μανώλη Βουρνού, συμμετείχαν ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ανδρέας Μιχαηλίδης, ο πρόεδρος και η αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Χίου κ. Θανάσης Καρτάλης και κα Ιφιγένεια Τόπακα, ο διευθυντής του κέντρου υγείας Πυργίου κ. Μιχάλης Φλατσούσης, ο αντιδήμαρχος βόρειας Χίου κ. Ματθαίος Φαφαλιός, η δημοτική σύμβουλος Αμανής και αντιδήμαρχος Πολιτισμού κα Βιβή Ποταμούση και πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων της Αμανής. Την διεξαγωγή της συζήτησης συντόνισε ο εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα υγείας του δήμου Χίου κ. Γιάννης Γεωργιάδης.

Αμανήγιατρός