Ένας χρόνος «Αστραπάρης»…

Τα μέσα ενημέρωσης μπορούν να χωριστούν σε δύο κατηγορίες: Σε αυτά που ασχολούνται με την ενημέρωση και σε αυτά που παράγουν προπαγάνδα.

Οι αναγνώστες – τηλεθεατές – ακροατές κατηγοριοποιούνται και αυτοί εύκολα σε δύο κατηγορίες: Σε αυτούς που καταλαβαίνουν την διαφορά και σε αυτούς που δεν την καταλαβαίνουν.

Όταν, πριν ένα χρόνο, ξεκινούσαμε τον «Αστραπάρη» ένα και μόνο είχαμε στο μυαλό μας.

Να απευθυνθούμε στους πρώτους και να καταφέρουμε να δείξουμε στους δεύτερους ότι και στο νησί μας υπάρχει τρόπος, ώστε η δημοσιογραφία να ξαναβρεί την χαμένη της αίγλη και αυτοί να κατανοήσουν την διαφορά μεταξύ των δύο «σχολών» ενημέρωσης.

Δώδεκα μήνες μετά, πιστεύουμε ότι ο στόχος έχει επιτευχθεί σε μεγάλο βαθμό.

Μπορεί ο ιδιοκτήτης – διευθυντής να μετατράπηκε σε λάστιχο, ώστε να τα προλάβει όλα, τα μέσα με τα οποία καλούμαστε να ανταπεξέλθουμε καθημερινά στο κυνήγι της είδησης να εξακολουθούν φτωχά, τα έσοδα – όπως θα διαπίστωσε ο καθένας – κυριολεκτικά ανύπαρκτα, αλλά πετύχαμε ένα πράγμα:

Την έγκυρη και άμεση αντικειμενική ενημέρωση, χωρίς φανφάρες, χωρίς υπερβολές, χωρίς βαρύγδουπους τίτλους, που στόχο έχουν μόνο τον εντυπωσιασμό και λίγα «κλικ» παραπάνω, χωρίς να προσθέτουν κάτι στην ουσία των γεγονότων.

Ένα χρόνο μετά, το μόνο που μπορούμε να υποσχεθούμε είναι ότι θα συνεχίσουμε σε αυτό τον δρόμο. Τον δρόμο της ανεξάρτητης δημοσιογραφίας που μας έφερε ως εδώ και ελπίζουμε να μας πάει και παρακάτω. Όσο πιο μακριά αντέξουμε.

Σας ευχαριστούμε!

Αστραπάρης