Έως 30 Οκτωβρίου οι αιτήσεις νέων φοιτητών για δωρεάν εισιτήρια από την Aegean

Έως τις 30 Οκτωβρίου 2015 μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις οι νέοι φοιτητές για την ένταξή τους στο πρόγραμμα «Κοντά στους νέους», που υλοποιεί για τρίτη χρονιά η Aegean και προσφέρει δωρεάν αεροπορικά εισιτήρια.

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα απευθύνεται σε φοιτητές που σπουδάζουν μακριά από το σπίτι τους, προσφέροντάς τους 8 εισιτήρια το χρόνο (Οκτώβριος – Σεπτέμβριος) για όλη τη διάρκεια των σπουδών τους.

Σε περίπτωση που το δρομολόγιο μεταξύ του τόπου διαμονής και της πανεπιστημιακής σχολής των δικαιούχων φοιτητών, έχει και ενδιάμεσο σταθμό (π.χ. Κύθηρα-Αθήνα, Αθήνα-Θεσσαλονίκη), τα εισιτήρια που θα δικαιούνται διπλασιάζονται για να καλύψουν το δρομολόγιο αυτό.

Η πρωτοβουλία αυτή, κατά την ακαδημαϊκή χρονιά 2015-2016 αφορά 100 νεοεισαχθέντες φοιτητές από περιοχές στα νησιά άγονης γραμμής (Αστυπάλαια, Ζάκυνθος, Ικαρία, Κάλυμνος, Κάρπαθος, Κάσος, Καστελλόριζο, Κύθηρα, Λέρος, Μήλος, Νάξος, Πάρος, Σκιάθος, Σκύρος, Σύρος). Επίσης, 150 νεοεισαχθέντες φοιτητές από την υπόλοιπη Ελλάδα.

Η επιλογή των φοιτητών βασίζεται τόσο στην επιτυχή εισαγωγή σε ένα ελληνικό πανεπιστήμιο, όσο και σε συγκεκριμένα κοινωνικοοικονομικά κριτήρια, ώστε να επωφεληθούν οι νέοι που το έχουν περισσότερο ανάγκη.

Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται αποκλειστικά μέσω της ιστοσελίδας www.kontastousneous.gr, όπου οι συμμετέχοντες θα μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, αφού πραγματοποιήσουν την εγγραφή τους στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Aegean