Επίθεση Κάρμαντζη στον Σύλλογο, ούτε λέξη για την «ενοικίαση» εργαζομένων

Με μια μακροσκελέστατη ανακοίνωση επιχειρεί ο δήμος Χίου να απαντήσει σε όσα καταμαρτυρεί στην δημοτική αρχή ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Χίου για το θέμα της «ενοικίασης» εργαζομένων από αναπτυξιακούς οργανισμούς άλλων δήμων, χωρίς – ωστόσο – να απαντά σ΄ αυτήν καθαυτήν την καταγγελία του Συλλόγου, που έγινε χθες Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2021.

Με αφορμή το επίμαχο έγγραφο του γενικού γραμματέα του δήμου Χίου κ. Αντώνη Ζερβάκη, που αποκάλυψε ο astraparis.gr, ο Σύλλογος καλούσε «την δημοτική αρχή αντί να υποτιμά, εμπαίζει και εκφοβίζει τους εργαζόμενους να να φροντίσει να αξιοποιήσει το υπάρχον προσωπικό».

Η ανακοίνωση του δήμου Χίου, σήμερα Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2021, που λέει μεν πολλά, αλλά για την… ταμπακέρα ουδέν έχει ως εξής:

«Ο πρόεδρος και το Δ.Σ. του συλλόγου εργαζομένων, εξυπηρετώντας τα συμφέροντα που εκείνοι γνωρίζουν, συνεχίζουν την λασπολογία, τους τακτικισμούς των εντυπώσεων, τους θεατρινισμούς, χωρίς να είναι σε θέση να επιχειρηματολογήσουν και να συμμετέχουν σε οποιοδήποτε διάλογο.

Το ύφος της ανακοίνωσής τους μας λυπεί και ταυτόχρονα μας κάνει να αναρωτηθούμε, αν τους ενδιαφέρει ο δήμος Χίου με το κοινωνικό του πρόσωπο, να σταθεί όρθιος και να είναι αρωγός στις ανάγκες των δημοτών του. Αναρωτιόμαστε, επίσης, εάν είναι δυνατόν την ώρα που με την κινητικότητα, τις συνταξιοδοτήσεις αποχωρούν εργαζόμενοι από όλες τις υπηρεσίες και οι συνάδελφοί τους απευθύνουν κραυγή βοήθειας για τη στελέχωση των υπηρεσιών, εκείνοι την ίδια στιγμή σφυρίζουν αδιάφορα.

Στις μικρές κοινωνίες, δυστυχώς για κάποιους, δεν μπορεί κανένας να κρυφτεί. Είναι γνωστοί εκείνοι που δε διστάζουν να βλάψουν οποιοδήποτε για ίδιον όφελος, εξυπηρετώντας πολιτικές σκοπιμότητες κομμάτων και παρατάξεων, αδιαφορώντας για τον αγώνα του δημάρχου, της δημοτικής αρχής και των συναδέλφων τους να προσληφθεί μόνιμο προσωπικό, αποκρύπτοντας τις επανειλημμένες και με κάθε τρόπο προσπάθειές μας για την ενίσχυση των υπηρεσιών.

Για την ιστορία, λοιπόν, εδώ και δυο χρόνια έχουμε ζητήσει 20 μόνιμους υπαλλήλους από το υπουργείο Εσωτερικών και έχουν εγκριθεί μόλις 2 θέσεις. Προτρέπουμε το Δ.Σ. του συλλόγου να απευθυνθεί στους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες για να ενημερωθούν αναλυτικά. Τους επιστρέφουμε δε ακέραιους τους χαρακτηρισμούς στους εμπνευστές τους που αντιλαμβάνονται τον δήμο ως ένα τσιφλίκι τους, θέλουν να παραμείνει σε λιμνάζοντα ύδατα και όχι να είναι ως οφείλει φορέας προσφοράς στους δημότες.

Εμείς παραμένουμε ακλόνητοι. Ευχαριστούμε, στηρίζουμε και υποκλινόμεθα στην συντριπτική πλειοψηφία των φιλότιμων και εργατικών υπαλλήλων του δήμου που σηκώνουν το βάρος της υποστελέχωσης του δήμου.

Ο δήμαρχος και η δημοτική αρχή στηρίζει όλες τις υπηρεσίες του δήμου. Δεν «κλείνει» υπηρεσίες και δομές του αλλά χρονίζοντα προβλήματα που προκύπτουν από την υποστελέχωση των υπηρεσιών και αφορούν την υγεία, την παιδεία, την ασφάλεια των δημοτών, απαιτείται να αντιμετωπίζονται άμεσα και με κάθε νόμιμο τρόπο. Δεν συμβιβαζόμαστε και δεν συμπορευόμαστε με την κάστα των ολίγων που το μόνο μέλημά τους από την αρχή της θητείας μας ήταν να συνεχίσουν την κυριαρχία τους, αδιαφορώντας για την Χίο και τους δημότες. Δεν το ανεχτήκαμε και δεν πρόκειται να το ανεχτούμε μέχρι το τέλος. Καθημερινά, άλλωστε, κρινόμαστε από τους δημότες, που αντιλαμβάνονται πλήρως τους έντιμους και διαφανείς αγώνες μας για να αλλάξουμε τα κακώς κείμενα και να προχωρήσουμε αποφασιστικά στο μέλλον.

Τα ψέματα φυσικά είναι ξεκάθαρο από πού και από ποιους προέρχονται, όπως ξεκάθαρη είναι και η θέση της δημοτικής αρχής. Προασπιζόμαστε μόνο τα συμφερόντων του δήμου μας και τον δημοτών μας. Ο δήμος είναι το σπίτι του δημότη, ανήκει στους δημότες και όχι σε υπαλλήλους και δημοτικές αρχές».

«πατάτα»Αντώνης ΖερβάκηςΑΟΤΑΣταμάτης ΚάρμαντζηςΣύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ
Comments (0)
Add Comment