Εργαστήρι αφρικανικού χορού στη Χίο

Εργαστήρια χορού Afrobeats και αφρικάνικου τραγουδιού, θα πραγματοποιηθούν από την ομάδα Αερικό στο Αρχοντικό Ζυγομαλάδικο στις 17 Αυγούστου 2022 στις 18.00, ενώ παράλληλα θα ακουστούν αφρικάνικα παραμύθια σε συνδυασμό με  αφρικάνικες λιχουδιές και μουσική !
Το εργαστήριο απευθύνεται σε ενήλικες και εφήβους από 16 ετών και πραγματοποιούνται από την Irene Sackey και την Ευφροσύνη Πάτρα
Επικοινωνήστε μαζί μας για πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων!
☎️6982446474 – 6974998452
FB/IG: OmadaAeriko
Πρόγραμμα:
18.00 – 19.00 Εργαστήρι Αφρικάνικο Τραγουδιού
19.00 – 20.30 Afrobeats Εργαστήρι Χορου
20.30 – 21.00 Ιστορίες της Αφρικής
21.00 Κεράσματα, μουσική και αποχαιρετισμός!
Μερικά λόγια για το AfroBeats και την Irene!
Ο χορός Afrobeats είναι ένα διαφορετικό και συναρπαστικό στυλ που προέρχεται κυρίως από την Υποσαχάρια Αφρική. Πρόκειται για μια εξέλιξη από τα παραδοσιακά στυλ αφρικανικού χορού. Αυτό δεν σημαίνει φυσικά ότι τα προηγούμενα στυλ έχουν απορριφθεί, αλλά ότι έχουν εξελιχθεί μέσα στα χρόνια από τους χορευτές του Afrobeats και τους μουσικούς!
Εάν έχετε παρακολουθήσει χορό Afrobeats, θα ξέρετε ότι είναι γρήγορος, διασκεδαστικός και ευχάριστος!
Αυτό το στυλ χορού υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια, ωστόσο με την αύξηση του αριθμού της αφρικανικής διασποράς, τη δημοτικότητα της μουσικής αυτής και την ανάμιξη των πολιτισμών, το Afrobeats έχει αυξηθεί σε δημοτικότητα σε όλο τον κόσμο.
Εδώ είναι μερικά μυστικά για το Afrobeats:
1) Δεν υπάρχει ακριβής όρος για το Afrobeats
Μπορεί να το συναντήσετε ως Afro-dance, Afrobeats dance ή African dance εάν το αναζητήσετε. Όπως κι αν το βρείτε, πάντως, είναι ουσιαστικά το ίδιο πράγμα!
2) Βοηθάει στην καλή ψυχολογία!
Η μουσική, η άσκηση, αλλά και η κοινωνική συναναστροφή βοηθούν πολύ στην παραγωγή ευχάριστων συναισθημάτων που ενισχύουν την καλή ψυχολογία. Ο συγκεκριμένος χορός τα περιλαμβάνει όλα!!!
3) Ενισχύει την φυσική κατάσταση
Κάθε χορογραφία απαιτεί γρήγορα βήματα, έντονες κινήσεις, πηδήματα στον αέρα, συντονισμό των άκρων και έχει όλες τις προδιαγραφές για μια καρδιαγγειακή άσκηση. Γενικότερα είμαστε μονίμως σε κίνηση!
4) Κοινωνικοποίηση κοινωνικοποίηση κοινωνικοποίηση
Μέτα από έναν πολύ δύσκολο χειμώνα το μόνο που χρειαζόμαστε πολύ είναι να συναναστραφούμε με άλλους ανθρώπους, να μιλήσουμε, να γελάσουμε, να διασκεδάσουμε, να νιώσουμε όμορφα!
αφρικάνικασεμινάριαχορός