Ετοιμάζει κανόνι η Πελινναίον

Τα μαύρα σύννεφα που τα τελευταία χρόνια μαζεύονταν πάνω από την χιώτικη γαλακτοβιομηχανία «Πελινναίον» φαίνεται ότι ήρθε η ώρα να προκαλέσουν την αναμενόμενη καταιγίδα.

 

Όλα τα στοιχεία, σύμφωνα με το αποκλειστικό ρεπορτάζ του astraparis.gr, συνηγορούν ότι εντός των προσεχών ημερών η «Πελινναίον» θα ρίξει «κανόνι» που θα ακουστεί και εκτός Χίου.

Η γαλακτοβιομηχανία έχει σταματήσει εδώ και αρκετές ημέρες την παραγωγή προϊόντων, φρέσκο γάλα δεν πηγαίνει στα σουπερμάρκετ, ενώ η διοίκησή της εταιρείας έχει εξαφανιστεί.

Ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου κ. Ηλίας Κλεισσάς, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, έχει υποβάλει την παραίτησή του (!), ενώ οι προθέσεις των μετόχων είναι άγνωστες για το αν και πότε θα συγκληθεί γενική συνέλευση, προκειμένου να καθορίσει την τύχη της εταιρείας. Στις επανειλημμένες προσπάθειές μας για επικοινωνία μαζί του αυτό δεν κατέστη δυνατόν.

Οι εργαζόμενοι της εταιρείας, περίπου 10 άτομα, εξακολουθούν να πηγαίνουν κανονικά στην εργασία τους, χωρίς να έχουν αντικείμενο, αφού ούτε πρώτη ύλη υπάρχει, ούτε και συγκεκριμένη κατεύθυνση από την διοίκηση της εταιρείας. Θα συνεχίζουν δε να προσέρχονται κανονικά, προκειμένου να διασφαλίσουν αφενός τα δικαιώματά τους και αφετέρου την ίδια την εταιρεία.

Επίσης, ετοιμάζουν την αποστολή έως το τέλος του μήνα εξωδίκου προς την διοίκηση της εταιρείας, με το οποίο και θα ξεκαθαρίζουν την περαιτέρω στάση τους.

Απροσδιόριστο το ύψος των οφειλών, ίσως και 5 εκατομμύρια

Μέχρι στιγμής είναι άγνωστες οι οφειλές της εταιρείας προς τους εργαζόμενους, αφού εδώ και πολύ καιρό οι πληρωμές δεν γίνονταν με κανονικούς ρυθμούς. Οφειλές, επίσης, αγνώστου ύψους υπάρχουν προς προμηθευτές, ενώ αρκετοί από αυτούς εδώ και καιρό είχαν σταματήσει να προσκομίζουν πρώτη ύλη στην γαλακτοβιομηχανία.

Σημαντική προς το χειρότερο τροπή είχαν πάρει για την εταιρεία τα πράγματα πριν ένα χρόνο, όταν είχε καταπέσει εγγυητική επιστολή του ελληνικού Δημοσίου για τη ρύθμιση οφειλών από δάνεια, ύψους 1.057.683,86 ευρώ και υπέρ της Τράπεζας Πειραιώς.

Όπως είχαμε αναφέρει στις 16.5.2015 στο ρεπορτάζ μας (Μαύρα σύννεφα πάνω από την «Πελινναίον») και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του κ. Κλεισσά οι οικονομικές υποχρεώσεις της εταιρείας εκείνη την περίοδο ανήρχοντο σε περίπου τρία εκατομμύρια ευρώ.

Σήμερα, ουδείς μπορεί να τις υπολογίσει μετά βεβαιότητος, αλλά παράγοντες της αγοράς εκτιμούν ότι μπορεί και να προσεγγίζουν τα πέντε εκατομμύρια ευρώ.

γαλακτοβιομηχανίαΠελινναίον