«Φορτωμένος» φεύγει από τα νησιά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Το χρυσό μετάλλιο επέδωσε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, σήμερα Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2015, σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στην Μυτιλήνη.

Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση, συνεκτίμησε:

Την παράδοση ηθικής επιβράβευσης από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου,

Το κύρος του ανωτάτου πολιτειακού θεσμού του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας,

Τον συμβολισμό και την τιμή που προσδίδει στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου η παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, συμπίπτουσα με την επέτειο της απελευθέρωσης της Λέσβου και ενσωμάτωσής της στο ελληνικό κράτος,

Την ιδιότητα του πανεπιστημιακού καθηγητού του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας,

Τις συστηματικές προσπάθειες και παρεμβάσεις του υπέρ των δημοσίων πανεπιστημίων και του ιδρύματός μας,

Τις σημαντικές και ουσιώδεις παρεμβάσεις του, ως Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, υπέρ των ευρωπαϊκών και εθνικών πολιτικών αντιμετώπισης του ζητήματος των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών, οι οποίες κατ’ εξοχήν επισυμβαίνουν στις νήσους ακαδημαϊκής λειτουργίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Επίτιμος δημότης δήμου Χίου

Σημειώνουμε ότι ο κ. Παυλόπουλος θα επισκεφθεί τη Χίο την προσεχή Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου 2015, προκειμένου να παραστεί στις εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της Χίου.

Θα ανακηρυχθεί δε επίτιμος δημότης του δήμου Χίου σε ειδική εκδήλωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 12:45, στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο. Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Χίου κ. Κλέαρχος Χρύσης θα αναγνώσει στην εκδήλωση την σχετική απόφαση του Δ.Σ.

Παυλόπουλος