Φρένο στους… ανέμελους σχεδιάζει το Μαξίμου

Τα φαινόμενα χαλάρωσης, η μη χρήση μάσκας, το πατείς με πατώ σε σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, σε παραλίες κ.λπ. φαίνεται ότι έχουν θορυβήσει την κυβέρνηση, η οποία ναι μεν προχώρησε στην άρση των περιοριστικών μέτρων, αλλά δεν κατέστη ταυτοχρόνως απολύτως σαφές ότι ο κίνδυνος είναι παρών και αναπόφευκτος.

Βέβαια, μετά από τόσους μήνες κλεισούρας, πόσο εύκολο είναι να συγκρατηθούν οι πολίτες, που λειτουργούν εν προκειμένω ακριβώς όπως το ελατήριο που μετά την πίεση το αφήνεις ελεύθερο.

Φαινόμενα πολυκοσμίας, μη τήρησης των αποστάσεων και της χρήσης μάσκας κ.λπ. έχουν παρατηρηθεί και στη Χίο, κυρίως Παρασκευή και σαββατοκύριακο, με αιχμή τις βραδυνές ώρες, κατά το ίδιο ακριβώς… πρότυπο που ισχύει σε όλη τη χώρα.

Η αστυνομία συνεχίζει κανονικά τις περιπολίες της σε όλη την περιοχή του κέντρου τη πόλης, ενώ από αυτήν την εβδομάδα θα ενεργοποιηθούν μικτές περιπολίες με το λιμεναρχείο Χίου. Πάντως, σε γενικές γραμμές, όπως επισημαίνεται από την αστυνομία, τα καταστήματα τηρούν τα περιοριστικά μέτρα, ως προς τις αποστάσεις των τραπεζιών, την μουσική και το ωράριο λειτουργίας.

Όπως αναφέρει και σε σχετικό δημοσίευμά της η kathimerini.gr, ήδη από χθες τα μηνύματα που εστάλησαν από το Μαξίμου, με βασικότερο αυτό του πρωθυπουργού – αλλά και του Σωτήρη Τσιόδρα – αποτυπώνουν τον προβληματισμό που έχει προκαλέσει η ελλιπής, σε πολλές περιπτώσεις, τήρηση των μέτρων.

Βασικότερο πρόβλημα θεωρείται η μη χρήση μάσκας από αρκετούς πολίτες, ενώ στο «ραντάρ» των αρχών  βρίσκονται ακόμη περιστατικά επιχειρήσεων που κάνουν χρήση και των εσωτερικών χώρων, αλλά και εικόνες μη τήρησης των προβλεπόμενων αποστάσεων στα τραπεζοκαθίσματα στην εστίαση.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το σχέδιο προβλέπει, μεταξύ άλλων, εντατικούς ελέγχους της αστυνομίας ιδιαίτερα τις βραδινές ώρες έως την απαγόρευση της κυκλοφορίας, αλλά και διακριτικές παρεμβάσεις για περιστατικά μη χρήσης μάσκας.

Παράλληλα, για την καλύτερη επιτήρηση της κατάστασης, θα εκδίδεται σε καθημερινή βάση δελτίο για τους απολογισμούς των ελέγχων, με στοιχεία για παραβάσεις και πρόστιμα.

Η κυβέρνηση, τέλος, φέρεται αποφασισμένη να εξετάσει το επόμενο διάστημα και την ενεργοποίηση του πλάνου για τοπικά lockdown, εφόσον τα μέτρα δεν τηρηθούν και οδηγηθούμε σε εξάρσεις της πανδημίας.

Με πληροφορίες από kathimerini.gr

καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντοςπροκυμαία
Comments (0)
Add Comment