Φροντιστήριο «Ο Κάρμαντζης»

ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΣΤΕΒΗ |

Κομμένο στα μέτρα του θα ήθελε ο δήμαρχος Χίου κ. Σταμάτης Κάρμαντζης το δημοτικό συμβούλιο, ώστε να μπορεί ανενόχλητος να περνά όλες τις δικές του επιλογές κι όταν αυτό δεν συμβαίνει, όπως χθες Δευτέρα 30 Αυγούστου 2021, που λόγω αποχής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης και ελλείψει απαρτίας δεν πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση, τότε εξανίσταται και χαρακτηρίζει την στάση τους ντροπιαστική.

Χθες, λοιπόν, η αντιπολίτευση απείχε, προφανώς συνειδητά και σκοπίμως, επειδή διαφώνησε με την απόφαση του δημάρχου να αντικαταστήσει τους υπαλλήλους πρακτικογράφους, που απείχαν από το έργο τους, με πρακτικογράφο μιάς… χρήσεως, για την συζήτηση του θέματος που αφορά την αναπτυξιακή εταιρεία. Για την εταιρεία δε αυτή επίσης διαφωνούν και αντιτίθενται.

Στην σημερινή, Τρίτη 31 Αυγούστου 2021, ανακοίνωσή της η δημοτική αρχή επιχειρεί να παραδώσει μαθήματα δημοκρατικά αναλογικής σύνθεσης του δημοτικού συμβουλίου, ξεχνώντας ότι ναι μεν ο κ. Κάρμαντζης εξελέγη δήμαρχος, πλην – όμως – στον πρώτο γύρο των εκλογών η παράταξή του ήταν πλειοψηφούσα μειοψηφία.

Επιπλέον, στην ανακοίνωση που ακολουθεί για την πέτρα του σκανδάλου, την αναπτυξιακή εταιρεία, που αποτελεί και την ουσία της όλης υπόθεσης, ουδεμία αναφορά κάνει, οπότε ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του για την γύμνια της δημοτικής αρχής και το ουσιαστικό περιεχόμενο της αντίδρασης του δημάρχου.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

«Η θεμελιώδης λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου Χίου είναι, ο εκάστοτε εκλεγμένος δήμαρχος να έχει την πλειοψηφία των 3/5 των μελών (25) και οι λοιπές παρατάξεις τα 2/5 (16). Το Δ.Σ. λαμβάνει τις αποφάσεις και ο δήμαρχος τις εκτελεί.

Την δημοτική θητεία που διανύουμε 2019-2023 λόγω της απλής αναλογικής συμβαίνει το αντίθετο.

Οι συνδυασμοί της μειοψηφίας είναι η πλειοψηφία στο Δ.Σ.

Με δεδομένη αυτή την κατάσταση για πρώτη φορά στην ιστορία του Δ.Σ. Χίου εσκεμμένα, συγκροτημένα και συντονισμένα οι έξι παρατάξεις απείχαν από την συνεδρίαση της 30/8/2021, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει απαρτία για να μην πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση.

Ο δήμος Χίου και τα προβλήματα των δημοτών δεν έχουν καμία αξία για τους απέχοντες εκλεγμένους εκπροσώπους του.

Ευθυγραμμίστηκαν άψογα οι εκ διαμέτρου αντίθετες ιδεολογικοπολιτικές απόψεις των έξι παρατάξεων, για να τορπιλίσουν και να αμαυρώσουν την δημοκρατική λειτουργία ενός λαϊκού θεσμού, γράφοντας με μελανά γράμματα ιστορία για το Δ.Σ. του δήμου Χίου.

Δεν αντέχουν τον διάλογο, δεν έχουν πολιτικά επιχειρήματα και θέσεις για να παραστούν στη συνεδρίαση του Δ.Σ. και εκμεταλλεύονται την αριθμητική τους υπεροχή, ματαιώνοντας την συνεδρίαση.

Οι δημότες μπορούν πλέον να βγάλουν τα συμπεράσματά τους.

Η πολιτική αυτή στάση των παρατάξεων της μειοψηφίας είναι ντροπιαστική για τον θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης, επιζήμια για τους δημότες του δήμου Χίου και επικίνδυνη για τον τόπο μας».

«πατάτα»αναπτυξιακή εταιρείαΣταμάτης Κάρμαντζης
Comments (0)
Add Comment