Γύρισε όλο το νησί ο Γιάννης Μανουσογιαννάκης με το ΚΚΕ

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το τριήμερο περιοδειών του ΚΚΕ στη Χίο στα πλαίσια της επίσκεψης του μέλους της ΚΕ και υποψήφιου Βουλευτή Α’ Πειραιά κ. Γιάννη Μανουσογιαννάκη. Κατά τις περιοδείες το μέλος της ΚΕ συνοδεύονταν από κλιμάκιο του ΚΚΕ με τους υποψήφιους Βουλευτές Χίου και άλλα στελέχη, μέλη και φίλους τους Κόμματος.

Σε όλους τους χώρους συζητήθηκε η ανάγκη υπερψήφισης τους Κόμματος σε αυτές τις εκλογές ως ζήτημα κρίσιμο για να δυναμώσει η πάλη για τις διεκδικήσεις του λαού από την επόμενη μέρα.

Στην επίσκεψη των εργαζόμενων στην καθαριότητα του Δήμου, σημειώθηκε ο σημαντικός ρόλος της καθαριότητας και κατ’ επέκταση των εργαζόμενων στο συγκεκριμένο τομέα. Οι ευθύνες του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ, που με την πολιτική τους κρατούν διαχρονικά  ομήρους τους εργαζόμενους, τονίστηκε η αναγκαιότητα της άμεσης μονιμοποίησης όλων των συμβασιούχων. Τέλος, επαναλήφθηκε η θέση του Κόμματος για την ένταξή τους στα βαρέα και ανθυγιεινά. Η ψήφος στο ΚΚΕ κατέληξε είναι ψήφος που θα πιστωθεί στον αγώνα για την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών τους.

Στην ΑΕΝ συζητήθηκε η θέση των ναυτεργατών, που παράγουν τον πλούτο μέσα από την εκμετάλλευσή τους από τους εφοπλιστές από τη μια και οι φοροαπαλλαγές που απολαμβάνουν, από τα Κόμματα του κεφαλαίου, από την άλλη. Ο ναυτεργάτης υποψήφιος Βουλευτής, μίλησε σε σπουδαστές για το νέο κανονισμό λειτουργίας των ΑΕΝ, ο οποίος δεν ανταποοκρίνεται στο αίτημα αποδέσμευσής τους από το Υπ. Ναυτιλίας ούτε στα αιτήματα για δωρεάν σπουδές, στέγαση, σίτιση.

Στην Πυροσβεστική, η συζήτηση επικεντρώθηκε μεταξύ άλλων την επικίνδυνη περίοδο του καλοκαιριού για την πιθανότητα πυρκαγιάς σε συνδυασμό με τις τεράστιες ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή και δυναμικό στην υπηρεσία. Τονίστηκε ότι το ΚΚΕ υιοθετεί το δίκαιο και αναγκαίο αίτημα των διορισμών των συμβασιούχων, νέες προσλήψεις για την κάλυψη των τεράστιων αναγκών αντιπυρικής θωράκισης καθώς και την ένταξη του επαγγέλματος στα βαριά και ανθυγιεινά επαγγέλματα.

Στη συνάντηση με το Σωματείο Συνταξιούχων ΕΦΚΑ και το ΠΕΣ-ΝΑΤ συζητήθηκε η υποβάθμιση της ζωής των ανθρώπων του μόχθου, των ναυτεργατών, με τις συντάξεις πείνας, την ασφάλεια, την έλλειψη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Το θέμα είναι από την επόμενη να μπορούμε να χαμογελάμε εμείς, ο λαός. Με ισχυρό ΚΚΕ μπορούμε να βάλουμε στόχο με τον αγώνα μας την ανάκτηση των απωλειών μας στην προοπτική αντεπίθεσης.

Στις συσκέψεις σε Συκιάδα και Λαγκάδα, δόθηκε βάρος στα ψεύτικα διλήμματα που καλλιεργούν ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ αλλά και το πώς μέχρι τις 7/7 θα πάει παντού το κάλεσμα στήριξης του ΚΚΕ. Τονίστηκε πως είτε με κυβέρνηση με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ, είτε με κορμό τη ΝΔ, η επόμενη κυβέρνηση θα είναι αντιλαϊκή. Κάλεσε ώστε ο λαός να μη στηρίξει το δήμιο του αλλά το ΚΚΕ. Ο «μπαμπούλας» της ακυβερνησίας, είναι επίσης κάλπικος, είπε, αφού πρόθυμοι υπάρχουν. Το ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ δηλώνει έτοιμο να συνεργαστεί «για να μην πάει η χώρα στα βράχια», ο Τσίπρας δεν αποκλείει «μεγάλο συνασπισμό» σε περίπτωση ανάγκης. Τα προγράμματα των ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ είναι κοινά στο βασικό: Καπιταλιστική ανάπτυξη για τους λίγους με τσάκισμα των πολλών, μνημόνια και αντιλαϊκά μέτρα ως το 2060. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στους ναυτικούς που πάσχισαν για τους ίδιους και τα παιδιά τους, βλέποντας σήμερα τους κόπους τους να συνθλίβονται.

Πρόσθετος λόγος στήριξης του ΚΚΕ, ανέφερε, είναι οι επικίνδυνες εξελίξεις στην περιοχή, η επικίνδυνη εμπλοκή στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Είναι ανησυχητική η  ένταξη ζητημάτων που αφορούν τα ελληνοτουρκικά, στα ΝΑΤΟϊκά σχέδια.  Μόνο το ΚΚΕ είναι ικανό να ορθώσει εμπόδια και γι’ αυτό είναι απαραίτητη η ενίσχυσή του.

Ο Γ. Αμπαζής συμπλήρωσε κανείς στη Λαγκάδα και τη Συκιάδα να μη δώσει ούτε μια ψήφο στην εγκληματική ΧΑ ή τα διάφορα Κόμματα μιας χρήσης ενώ ο Άρης Μιχαλάκης απευθύνθηκε στους εργαζόμενους του ΝΗΡΕΑ και των ιχθυοκαλλιεργειών καλώντας τους να στηρίξουν το ΚΚΕ.

Τέλος περιοδείες έγιναν και στα χωριά Θυμιανά και Καταρράκτη.

Γιάννης ΜανουσογιαννάκηςΚΚΕπεριοδείες