Η αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά θα πλήξει τα λαϊκά εισοδήματα, τονίζει το ΚΚΕ

Ως «ένα απαράδεκτο και άδικο μέτρο που θα πλήξει το εισόδημα των λαϊκών στρωμάτων που κατοικούν ή εργάζονται στα νησιά και ήδη δοκιμάζονται σκληρά», χαρακτηρίζει την αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά από την 1η Οκτωβρίου 2015 η κομματική επιτροπή Αιγαίου του ΚΚΕ.

«Θα φουντώσει κι άλλο την ακρίβεια τη στιγμή που έχουν φτάσει τον ΦΠΑ σε βασικά προϊόντα διατροφής στο 23%! Θα συμβάλει στην φοροεξόντωση των μικρομεσαίων αγροτών και επαγγελματοβιοτεχνών σε συνδυασμό με την δραστική αύξηση της φορολογίας του εισοδήματός τους που προβλέπεται για το 2015 – 2016.

Θα έχει αρνητικές συνέπειες στους μικρούς επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό και στην εστίαση γιατί θα πλήξει τον εσωτερικό τουρισμό, θα δυσκολέψει ακόμα περισσότερο τους εργαζόμενους και τις λαϊκές οικογένειες να επισκέπτονται τα νησιά μας», προσθέτει το ΚΚΕ.

Χαρακτηρίζει, επίσης, κοροϊδία τον ισχυρισμό της κυβέρνησης ότι με κάποια ισοδύναμα μέτρα θα απαλύνει τις συνέπειες από την αύξηση του ΦΠΑ και  «καλεί τα λαϊκά στρώματα των νησιών να ενώσουν τώρα τη φωνή τους και να απαντήσουν αγωνιστικά στη νέα επίθεση που δέχονται τα δικαιώματά τους. Για να μην προχωρήσει η κατάργηση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ για τα νησιά του».

ΦΠΑ