Η κυβέρνηση εμπαίζει τους Χιώτες- Δεν εφαρμόζεται το master plan του αεροδρομίου

Σε κινητοποιήσεις καλεί τους Χιώτες ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ κ. Σταύρος Μιχαηλίδης για το αεροδρόμιο. Όπως τόνισε σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε δεν εφαρμόζεται το master plan του αεροδρομίου, θα ξοεδυτούν εκατομμύρια ευρώ και εν τέλει δεν θα έχουμε ένα σύγχρονο αεροδρόμιο.

“Ο ίδιος ο αρχιτέκτονας θεωρεί υποδεέστερους όλους του χώρους του κτιρίου έτσι όπως τελικά έχουν διαμορφωθεί”, ανέφερε ο κ. Μιχαηλίδης, συμπληρώνοντας ότι το κτίριο δεν θα μπορεί να καλύψει ανάγκες πάνω από 140 επιβατών ο χώρος του αεροδρομίου” για να καταλήξει, “Αν δώσουμε τόσα εκατομμύρια για να έρχεται ένα ελικοφόρο και ένα airbus τι να προσδοκούμε;”.

Παράλληλα υποστήριξε ότι η αρμόδια υφυπουργός υποδομών κ. Αλεξοπούλου ακύρωσε ύστερα από πολιτικές πιέσεις την προγραμματισμένη για χθες συνάντηση μαζί του, χωρίς να ορίσει εκ νέου άλλη ημερομηνία για ραντεβού, για να μην υπάρξουν αντιδράσεις όταν διαπιστωθεί και επισήμως πως για άλλο έργο ξεκινήσαμε κι άλλο έργο υλοποιείται.

Μάλιστα τις επόμενες μέρες ξεκινά ενημερωτική προσπάθεια με φορείς όλης της Χίου προκειμένου να οργανωθεί μια κινητοποίηση ώστε να ασκηθεί πίεση στην κυβέρνηση για να προχωρήσει στην υλοποίηση ενός έργου που θα ικανοποιεί τις σημερινές αλλά και τις μελλοντικές ανάγκες με προοπτική ανάπτυξης του τόπου μας.

 

Ούτε λίγο ούτε πολύ ο κ. Μιχαηλίδης υποστήριξε για ακόμη μια φορά πως το έργο του αεροδρομίου αν κι όποτε ολοκληρωθεί θα είναι λειψό, δεν θα έχει καμία σχέση με αυτό που σχεδιάστηκε και καταβλήθηκε προσπάθεια επί δεκαετίες για την υλοποίηση του, κατηγόρησε την κυβέρνηση και τον κυβερνητικό τοπικό βουλευτή για εμπαιγμό της τοπικής κοινωνίας και όλης της Χίου

αεροδρόμιοεπέκτασηέργαΣταύρος Μιχαηλίδης