Και στη Χίο τα γυρίσματα της ταινίας “Σμύρνη μου Αγαπημένη”

Στη Χίο, στην Μυτιλήνη, τη Δυτική Λέσβο, την Αθήνα, τον Πειραιά και το Φάληρο, θα πραγματοποιηθούν γυρίσματα της ταινίας “Σμύρνη μου Αγαπημένη“, που αναμένεται να ξεκινήσουν τον Ιούνιο.

Πρόκειται για ένα μεγάλο κινηματογραφικό εγχείρημα, της εταιρείας παραγωγής Tanweer, που έχει ως στόχο να αποδώσει φόρο τιμής στα 100 χρόνια από την καταστροφή της Σμύρνης, βασισμένο στην ομώνυμη δημοφιλή θεατρική παράσταση που ήταν sold out για τρία χρόνια.

Σύμφωνα με την επίσημη περίληψη της υπόθεσης, η ηλικιωμένη Ελληνοαμερικανίδα Φιλιώ Μπαλτατζή σπεύδει στη Μυτιλήνη με την εγγονή της, για να συμπαρασταθεί στους Σύριους πρόσφυγες. Κανείς δεν ξέρει την καταγωγή της, κανείς δεν ξέρει ότι η Σμυρνιά γιαγιά της βρέθηκε κάποτε στο ίδιο νησί κατατρεγμένη και προσφυγοπούλα. Το τεφτεράκι με τις συνταγές της συνονόματης γιαγιάς ξετυλίγει την πολυτάραχη ιστορία της κοσμοπολίτικης οικογένειας Μπαλτατζή, όπως διαμορφώνεται από τις τραγικές διεθνείς εξελίξεις που καθόρισαν τη μοίρα ολόκληρων λαών. Διαφορετικές γενιές γυναικών της ίδιας οικογένειας ενώνονται στον χώρο και τον χρόνο, μέσα από τα νήματα της ιστορίας. Παρόν και παρελθόν γίνονται ένα.

Η σκηνοθεσία ανήκει στον Γρηγόρη Καραντινάκηκαι το σενάριο στην Μιμή Ντενίση σε συνεργασία με τονMartin Sherman.Το σενάριο βασίζεται, φυσικά, στο ομότιτλο βιβλίο και θεατρικό έργο της Μιμής Ντενίση. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους βρίσκονται οι Μιμή Ντενίση, Λεωνίδας Κακούρης, Γιάννης Βογιατζής, Κρατερός Κατσούλης, Burak Hakki, Κατερίνα Γερονικολού, Αναστασία Παντούση, Nathan Thomas, Γιάννης Εγγλέζος, Ταμίλλα Κουλίεβα, Ντίνα Μιχαηλίδου, Daphne Alexander, Νέδη Αντωνιάδου, Daniel Crossley, Duncan Skinner, Χρήστος Στέργιογλου, Κώστας Κορτίδης, Έφη Γούση και Fotina Papatheodorou, ενώ γκεστ εμφανίσεις θα πραγματοποιήσουν η βραβευμένη με Όσκαρ Vanessa Redgrave, η Susan Hampshire και ο Rupert Graves.

Σμύρνη μου αγαπημένηταινία
Comments (0)
Add Comment