Καλές οι ιδέες κι ακόμα καλύτερες αν τις… πληρώνουν άλλοι

ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΣΤΕΒΗ |

Η κρατικοδίαιτη αντίληψη φορέων της Χίου, του τουρισμού και όχι μόνον, έχει πολλές φορές εκφρασθεί και πολλές φορές τουλάχιστον σε ό,τι μας αφορά έχει καυτηριασθεί. Παρά ταύτα, επιμένουν.

Τελευταίο δείγμα, που δεν ήταν και το πρώτο του, από τον Σύλλογο Ενοικιαζόμενων Επιπλωμένων Δωματίων – Διαμερισμάτων και Τουριστικών Επιπλωμένων Κατοικιών Χίου, ο οποίος με αφορμή τις τρέχουσες αφίξεις Τούρκων επισκεπτών στο νησί με την ενεργοποίηση και της visa express θέτει διάφορα ζητήματα.

Και σε ό,τι μεν αφορά την δημιουργία ή ακριβέστερα την συνέχιση της βελτίωσης των υποδομών υποδοχής εν όψει – μάλιστα – θέρους, όπως π.χ. την τοποθέτηση συστημάτων σκίασης, καθισμάτων κ.λπ. πολύ σωστές οι προτάσεις και παρατηρήσεις.

Όμως, η επίκληση των όσων φαίνεται να έχουν γίνει ή γίνονται στην γειτονική Λέσβο, όπου προσφέρονται και μικρά κεράσματα ή η πρόταση για διανομή μπουκαλιών νερού, μάλλον υπερβαίνουν τα όρια των αρμοδιοτήτων και της προσφοράς είτε του τελωνείου, είτε του Λιμενικού Ταμείου ή του δήμου Χίου.

Επειδή οι ιδέες αυτές είναι καλό να διατυπώνονται, αλλά ακόμα καλύτερο να γίνονται πράξη, ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν για τους τοπικούς φορείς του τουρισμού. Να συνεννοηθούν, να συμπράξουν και να αναλάβουν την διοργάνωση, αλλά και τις δαπάνες για το καλωσόρισμα των επισκεπτών του νησιού. Μην τα περιμένουν όλα από τους άλλους. Έκαστος εφ΄ ω ετάχθη.

τουρισμός