Κουβάρι στην δημοτική αρχή για τα… μάτια του Ζερβάκη

Ταραχή και εκνευρισμός επικρατεί στις γραμμές της δημοτικής αρχής Κάρμαντζη, εν όψει της παταγώδους αποτυχίας στην οποία φαίνεται να οδηγείται η επιχείρηση της λεγόμενης αναπτυξιακής εταιρείας Χίου, τη οποία ούτε λίγο ούτε πολύ θεωρεί προσωπικό στοίχημα ζωής ο γενικός γραμματέας του δήμου Χίου κ. Αντώνης Ζερβάκης.

Σήμερα, Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 7 μ.μ., έχει προγραμματισθεί η τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Χίου, με θέμα μεταξύ άλλων την εκλογή εκπροσώπων για την γενική συνέλευση της αναπτυξιακής εταιρείας.

Οι δύο προηγούμενες συνεδριάσεις δεν πραγματοποιήθηκαν, λόγω της αποχής που έχουν αποφασίσει οι έξι παρατάξεις της αντιπολίτευσης, καθώς και δύο ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι, ενώ ανάλογη κατάληξη αναμένεται και στην σημερινή.

Εκτός, βεβαίως, του απροόπτου να… ρυμουλκήσει ο δήμαρχος (από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης) έναν ακόμα, τον 14ο σύμβουλο, προκειμένου να πετύχει την ποθούμενη απαρτία, κάτι – ωστόσο – που με βάση τα μέχρι στιγμής στοιχεία και πληροφορίες φαντάζει απίθανο.

Οι πληροφορίες του astraparis.gr αναφέρουν ότι εν όψει αυτής της συνεδρίασης ο δήμαρχος και ο κ. Ζερβάκης διακατέχονται από μεγάλη ταραχή, επιμένοντας ακόμα και αν δεν πραγματοποιηθεί η σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου να επαναφέρουν το θέμα στις επόμενες συνεδριάσεις μέχρι… τελικής πτώσεως!

Όμως, μια τέτοια προοπτική συναντά σφοδρές αντιδράσεις από τους πλέον… εχέφρονες της παράταξης, που επισημαίνουν ότι δεν μπορεί να συνεχισθεί αυτό το «παιχνιδάκι» για να γίνει το χατήρι του κ. Ζερβάκη ή ακόμα και του δημάρχου και να υφίσταται η παράταξη συνολικά τεράστια φθορά.

Εάν παρά τις ενστάσεις και αντιδράσεις συνεχισθεί η ίδια τακτική εκ μέρους της δημοτικής αρχής, δεν αποκλείεται να δούμε εκρήξεις και δημόσιες διαφοροποιήσεις.

Αμετακίνητοι στην θέση τους η αντιπολίτευση και ανεξάρτητοι σύμβουλοι

Οι έξι παρατάξεις της αντιπολίτευσης και οι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι Συμμαχία ΑξιώνΠρωτοβουλία για τη ΧίοΧίος ΜπροστάΛαϊκή ΣυσπείρωσηΔίκτυο Πολιτών ΧίουΧιακή Συμπολιτεία και οι κ.κ. Γιώργος Κλιαμενάκης και Χάρης Μπουρνιάς, επιμένουν στην θέση τους για αποχή και από την σημερινή συνεδρίαση υπενθυμίζοντας την από 3 Σεπτεμβρίου 2021 ακόλουθη κοινή επιστολή τους:

«Με αίσθημα ευθύνης και διατηρώντας τις ιδιαίτερες απόψεις και διαφωνίες μας ως προς την ίδρυση ή όχι αναπτυξιακής εταιρείας στον δήμο της Χίου , οι παρατάξεις και ανεξάρτητοι σύμβουλοι που υπογράφουμε, δηλώνουμε ότι δεν αποδεχόμαστε τον εκβιασμό της δημοτικής αρχής να περάσει την πολιτική της σε βάρος της πλειοψηφίας του Δ.Σ. και των δημοτών μας.

Μόνη υπεύθυνη για την κατάσταση είναι η ίδια που συνεχίζει εμμονικά να φέρνει ένα θέμα, με το οποίο διαφωνεί η πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου και μάλιστα μαζί με άλλα θέματα, τα οποία ψηφίζουμε γιατί αφορούν τις άμεσες ανάγκες του δήμου και των δημοτών .

Για πολλοστή φορά αποδεικνύεται κατώτερη των περιστάσεων, δέσμια των ρουσφετολογικών της πολιτικών και του νεποτισμού που την διακρίνει.

Αν, πράγματι, ενδιαφέρεται να λειτουργήσει ο δήμος και το δημοτικό συμβούλιο ας αποσύρει άμεσα το συγκεκριμένο θέμα από την ημερήσια διάταξη. Σε διαφορετική περίπτωση η αποχή μας είναι δεδομένη όσο και αν με τα γνωστά επικοινωνιακά κόλπα και γνωστές επί πληρωμή “πένες”, προσπαθεί να αντιστρέψει την πραγματικότητα .

Ας κοιταχτεί στον καθρέφτη».
«πατάτα»αναπτυξιακή εταιρείαΑντώνης ΖερβάκηςΣταμάτης Κάρμαντζης