Κριτική ΣΥΡΙΖΑ σε κυβέρνηση, γιατί δεν έδιωξε νωρίτερα τον Επιτροπάκη

Και πολύ έμεινε στην θέση του διοικητή του νοσοκομείου Χίου ο κ. Γιώργος Επιτροπάκης, λέει – ούτε λίγο ούτε πολύ – ο ΣΥΡΙΖΑ Χίου, τονίζοντας – χαρακτηριστικά – ότι «θεωρούμε μεγάλο λάθος της κυβέρνησης που άφησε 11 μήνες τον κ. Επιτροπάκη».

Για να τεκμηριώσει δε την… κριτική του προς την κυβέρνηση το τμήμα Υγείας Χίου του ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτει ότι «ο συγκεκριμένος διοικητής αποδείχτηκε ο πιο άσχετος, που έχει περάσει, με τον χώρο της υγείας. Διορίστηκε με μοναδικό προσόν την κομματική του ταυτότητα, δεν κατάφερε στα δυο χρόνια που βρέθηκε στο νοσοκομείο να καταλάβει κάτι από την προσφορά του προσωπικού, από τη λειτουργία του κέντρου υγείας και γενικότερα από το νόημα και το περιεχόμενο της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας φροντίδας υγείας». 

Δεν παραλείπει, επίσης, να επισημάνει την επαγγελματική ιδιότητα του κ. Επιτροπάκη, τονίζοντας ότι «έχοντας σαν κύρια επαγγελματική ιδιότητα αυτή του μεσίτη, έθεσε πρωτεύοντα στόχο στη διάρκεια της θητείας του, την πώληση οικοπέδου από την περιουσία του νοσοκομείου. Η άρνηση της ηγεσίας του υπουργείου να συναινέσει στα σχέδιά του, ήταν και η αιτία της θλίψης του στο κύκνειο άσμα του, στην τελευταία του συνέντευξη, αλλά και του μένους του εναντίον μας».

Απαντώντας στις κατά του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορίες και αιτιάσεις, που διατύπωσε στην τελευταία συνέντευξη Τύπου ο κ. Επιτροπάκης, ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει και τα ακόλουθα:

«Μας κατηγορεί, λοιπόν, ο απερχόμενος διοικητής ότι με «υπόγειες κομματικές διαδρομές» δεν τον αφήσαμε να διοικεί το νοσοκομείο όπως ήθελε. Η αλήθεια είναι ότι ΝΑΙ. Αποτρέψαμε να κλείσει την Παιδιατρική, αποτρέψαμε να απαξιώσει την λειτουργία του Ψυχαργώ και του ΚΕΦΙΑΠ. Τον καταγγείλαμε όταν επενέβη στους γύπες εργολάβους των ιδιωτικών συνεργείων και απέλυσαν καθαρίστριες. Τον καταγγείλαμε, όταν χρησιμοποιούσε την ιδιότητα του και απαιτούσε από γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό να βάλουν σε μονόκλινους θαλάμους δικούς του ανθρώπους, απαιτώντας πολλές φορές ακόμα και την απομάκρυνση άλλων ασθενών, διαχωρίζοντας έτσι τους ασθενείς σε πληβείους  και πατρικίους. Τέλος αναλαμβάνουμε όλη την ευθύνη για το ότι εμείς είμαστε αυτοί που ακύρωσαν τα σχέδια του για την εκποίηση του οικοπέδου στο lidl σε εξευτελιστική τιμή (και όχι τόσο προσοδοφόρα όσο ισχυρίζεται).

Αν, λοιπόν, κάποιος έδρασε υπογείως είναι αυτός και όχι εμείς. Εμείς θα συνεχίσουμε φανερά και δημοσίως να ελέγχουμε αλλά και να στηρίζουμε – εκεί που πρέπει – τον οποιοδήποτε διοικητή του Νοσοκομείου, πιστοί στις αρχές μας, διασφαλίζοντας την μη κατάχρηση της περιουσίας του Νοσοκομείου, την υπεράσπιση της δημόσιας δωρεάν υγείας, την υπεράσπιση των ίσων δικαιωμάτων ασθενών  και εργαζομένων», καταλήγει η ανακοίνωση.

Νοσοκομείο