Λύση στο στεγαστικό πρόβλημα για το Ειδικό Σχολείο και το 4ο Νηπιαγωγείο Χίου, ζητά ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών

Την άμεση ανάγκη μεταστέγασης του Ειδικού σχολείου Χίου αλλά και του 4ου Νηπιαγωγείου Χίου επισημαίνει με έγγραφο του προς τον Δήμο Χίου, ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών, ζητώντας την εξεύρεση και ενοικίαση νέων χώρων για τα δυο αυτά σχολεία μέχρι ο δήμος να μπορέσει να προχωρήσει σε οριστική λύση του στεγαστικού προβλήματος αυτών των σχολείων.

Το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο λειτουργεί σε απαράδεκτες συνθήκες, σημειώνει ο Σύλλογος δασκάλων και νηπιαγωγών αναφέροντας: “Τα τμήματα, ελλείψει χώρου, στριμώχνονται δυο δυο σε κάθε αίθουσα, ενώ δεν υπάρχουν αίθουσες για ατομικές θεραπείες (φυσικοθεραπεία, εργοθεραπεία, λογοθεραπεία κλπ), καθώς και για μουσική ή γυμναστική, γεγονός που αναγκάζει το ΕΕΠ και τους ειδικούς παιδαγωγούς να κάνουν μάθημα επίσης δυο δυο, αρκετές φορές και τρεις σε κάθε αίθουσα. Όταν δε, οι καιρικές συνθήκες είναι άσχημες παραμένουν στο διάλειμμα όλοι μαζί σε ένα χώρο τριάντα-σαράντα τετραγωνικών μέτρων. Τέλος, η πρόσβαση στο σχολείο είναι δυσχερής, καθότι βρίσκεται στον πρώτο όροφο. Παρόλο που υπάρχει ασανσέρ, σε ενδεχόμενες διακοπές ρεύματος ή βλάβης, το προσωπικό ανεβάζει τα αμαξίδια με τα παιδιά από τις σκάλες, ενώ αυτό αποτελεί πρόβλημα για παιδιά με κινητικές δυσκολίες” και καλεί τον δήμο να προχωρήσει στην ενοικίαση κατάλληλου χώρου που να πληροί τις προδιαγραφές, προκειμένου να στεγαστεί προσωρινά το Ειδικό Σχολείο και να επισπεύσει τις διαδικασίες κατασκευής του νέου Ειδικού Σχολείου προκειμένου οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί να στεγαστούν επιτέλους στο δικό τους ασφαλή και κατάλληλο χώρο, σε ειδικά διαμορφωμένες και εξοπλισμένες αίθουσες.

Ανάλογα και για το 4ο νηπιαγωγείου Χίου, σημειώνει ότι έχει πληγεί λόγω του πρόσφατου σεισμού και καλεί άμεσα τον Δήμο Χίου να επισπεύσει τις διαδικασίες για τη μεταστέγαση του τμήματος του νηπιαγωγείου στον νέο του χώρο και να επισπευτούν οι διαδικασίες αποκατάστασης του παλιού κτηρίου του 5ου Δ.Σ.

στεγαστικόΣύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγώνσχολεία