Μαζικές ακυρώσεις στα ξενοδοχεία της Χίου από Τούρκους – Δεν τους χορηγείται visa

Η πολυδιαφημισμένη ολιγοήμερη visa express (gate visa) για τους Τούρκους επισκέπτες των νησιών φαίνεται ότι κάπου σκαλώνει, με αποτέλεσμα μαζικές ακυρώσεις κρατήσεων στα ξενοδοχεία της Χίου κι ενώ ξεκίνησε το μπαϊράμι, όπως τουλάχιστον καταγγέλλει η Ένωση Ξενοδόχων Χίου.

Σε σημερινή, Δευτέρα 8 Απριλίου 2024, ανακοίνωσή της αναφέρει ότι δέχεται παράπονα από ξενοδόχους του νησιού για συνεχείς ακυρώσεις ή μεταθέσεις κρατήσεων, «με την αιτιολογία ότι λόγω μεγάλου όγκου αιτημάτων δεν τους χορηγείται από το ελληνικό προξενείο η απαιτούμενη visa».

Αναζητήθηκε ο εκπρόσωπος της Ένωσης για περαιτέρω διευκρινίσεις, χωρίς – ωστόσο – να καταστεί εφικτή η επικοινωνία μας.

Από το ρεπορτάζ του astraparis.gr, ωστόσο, προέκυψε ότι το πρόβλημα αφορά κατά πάσα πιθανότητα και λόγω των μεγάλων ροών εξαιτίας του μπαϊραμιού, την δυνατότητα χορήγησης της gate visa στο τελωνείο Χίου από την αστυνομία, όπου οι θέσεις εξυπηρέτησης ανέρχονται σε μόλις έξι. Εκτιμάται δε ότι ο αριθμός αυτός δεν επαρκεί για να ικανοποιήσει το σύνολο των αιτήσεων από Τούρκους επισκέπτες και μάλιστα την τρέχουσα περίοδο.

Σύμφωνα με την ισχύουσα διαδικασία, τα σχετικά αιτήματα των Τούρκων επισκεπτών και πριν την άφιξή τους στη Χίο ή στους άλλους ελληνικούς προορισμούς διεκπεραιώνονται από ταξιδιωτικά γραφεία, τα οποία προφανώς αν δεν υπάρχει δυνατότητα χορήγησης visa λόγω του μεγάλου όγκου αιτημάτων, δεν δίνουν στους πελάτες τους θετική απάντηση. Άρα, δεν μπορούν καν να ξεκινήσουν από την Τουρκία κι έτσι προχωρούν σε ακυρώσεις για τα ξενοδοχεία ππυ έχουν ήδη κρατήσει.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της Ένωσης Ξενοδόχων Χίου έχει ως εξής:

Από τις 6/4/24 όπως πολύ καλά γνωρίζετε ξεκίνησε το μπαϊράμι των Τούρκων, το οποίο θα διαρκέσει μερικές ημέρες με μεγάλο προσδοκώμενο αριθμό αφίξεων στο νησί.

Παρ΄ όλο που είχαμε μεγάλο αριθμό επιβεβαιωμένων και εξοφλημένων κρατήσεων, από εχθές (7.4.2024)  έχουμε γίνει αποδέκτες παραπόνων από ξενοδοχεία της ένωσής μας, που δέχονται συνεχώς ακυρώσεις ή μεταφορές ημερομηνιών στο μέλλον, καθώς και αιτήματα επιστροφής χρημάτων, με την αιτιολογία ότι λόγω μεγάλου όγκου αιτημάτων δεν τους χορηγείται από το ελληνικό προξενείο η απαιτούμενη visa.

Κατόπιν των ανωτέρω και λαμβάνοντας υπ΄ όψιν το γεγονός ότι με αυτόν τον τρόπο θα υποστούμε ιδιαίτερα μεγάλη ζημία, τόσο οικονομική, όσο και δυσφήμησης για το νησί μας. 

Καλούμε όλους τους υπεύθυνους να ενεργήσουν ταχύτατα, ώστε να προλάβουμε δυσάρεστες καταστάσεις. 

visaΈνωση Ξενοδόχων ΧίουτουρισμόςΤούρκοι