Με Τσίπρα σε Σάμο και Ικαρία ο Ανδρέας Μιχαηλίδης

Διήμερη επίσκεψη σε Σάμο και Ικαρία πραγματοποίησε ο βουλευτής Χίου και αναπληρωτής τομεάρχης Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ανδρέας Μιχαηλίδης, συνοδεύοντας τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξη Τσίπρα στην περιοδεία του στα νησιά.

Πραγματοποιήθηκε  επίσκεψη στο σεισμόπληκτο σχολείο του Άνω Βαθέως, όπου ενημερώθηκαν για την πρόοδο των εργασιών αποκατάστασης. Ακολούθησε περιοδεία στην κεντρική αγορά της πρωτεύουσας του νησιού, όπου ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έγινε δεκτός σε ιδιαίτερο θετικό κλίμα. Στη συνέχεια συναντηθήκαμε με τον Δήμαρχο Ανατολικής Σάμου κ. Στάντζο και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου. Ακολούθησε μετάβαση στο Καρλόβασι και συνάντηση με τον Δήμαρχο Δυτικής Σάμου κ. Λυμπέρη καθώς και με εκπρόσωπο της πανεπιστημιακής κοινότητας.

Διαπιστώθηκε σε όλα τα επίπεδα η μεγάλη καθυστέρηση στην διαδικασία αποκατάστασης των υποδομών, αποζημίωσης των επιχειρήσεων καθώς και η καταβολή αποζημιώσεων στους κατοίκους από τις φθορές που υπέστησαν από το φονικό σεισμό του 2020. Από πλευράς του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ήταν σαφής η δέσμευση ότι τα θέματα αυτά θα συνεχίσουν να αναδεικνύονται σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο και μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας μεταβήκαμε με το πλοίο της γραμμής στην Ικαρία, όπου πραγματοποιήθηκε μια εντυπωσιακά μαζική πολιτική συγκέντρωση με ομιλητή τον Πρόεδρο Αλέξη Τσίπρα.

Το Σάββατο η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ επισκεφτηκε το Νοσοκομείο της Ικαρίας και πραγματοποίησε συνάντηση με τη Διοικήτρια και στη συνέχεια με τους εργαζόμενους, γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό. Διαπιστώθηκε η οριακή λειτουργία του νοσοκομείου, το οποίο στην ουσία παραμένει ανοικτό με τις άοκνες προσπάθειες που καταβάλουν οι εργαζόμενοι, απολύτως  εγκαταλελειμμένο από την κυβερνητική πολιτική του κ. Μητσοτάκη. Βασικές ελλείψεις σε ειδικότητες (αναισθησιολόγου, παθολόγου, παιδιάτρου, νεφρολόγου) και νοσηλευτικού προσωπικού καθιστούν σχεδόν αδύνατο να ανταπεξέλθει το νοσοκομείο στις αυξημένες ανάγκες της τουριστικής περιόδου και του επερχόμενου νέου κύματος covid 19. Επισημάνθηκε η ανάγκη να δοθούν κίνητρα οικονομικού, διοικητικού και επιστημονικού χαρακτήρα στους γιατρούς και στο νοσηλευτικό προσωπικό για να ενθαρρυνθεί η κάλυψη των κενών θέσεων, κάτι το οποίο έχει επεξεργαστεί και προτείνει από καιρού ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Δήμαρχο Ικαρίας κ. Καλαμπόγια,  όπου και εκεί επισημάνθηκαν τα σοβαρά ζητήματα που αντιμετωπίζει το νησί.

Καταληκτικά, η επίσκεψη στα δυο νησιά, αφενός μεν ανέδειξε τα τεράστια ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι νησιωτικές περιοχές  – όπως η μεγάλη αύξηση της τιμής των καυσίμων και των εισιτηρίων των πλοίων – και παράλληλα την εκπεφρασμένη θέληση των κατοίκων να απαλλαγούμε από αυτήν την ανάλγητη κυβερνητική πολιτική.

Αλέξης ΤσίπραςΑνδρέας ΜιχαηλίδηςΙκαρίαΣάμο