Μπούλινγκ αιρετών σε υπαλλήλους καταγγέλλει ο Σύλλογος

Σε νέα καταγγελία για απαράδεκτη συμπεριφορά αιρετών του Δήμου Χίου και του Νομικού Προσώπου, σε βάρος υπαλλήλων για απόδοση χαρακτηρισμών και εκφοβισμού, προχώρησε με ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύλλογος Εργαζομένων στους ΟΤΑ του δήμου Χίου.

Προειδοποιώντας τη δημοτική αρχή ότι δεν θα δείξει καμιά ανοχή πια σε ένα φαινόμενο που όχι μόνο δεν περιορίζεται αλλά επεκτείνεται, στην ανακοίνωση του ο Σύλλογος αναφέρει:

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν.Χίου,  μετά από  καταγγελίες συναδέλφων για απαράδεκτες συμπεριφορές αιρετών,  απόδοση χαρακτηρισμών   και εκφοβισμούς, καταγγέλλει την Δημοτική Αρχή και  τους αιρετούς του Δήμου Χίου που επιδίδονται σε τέτοιες συμπεριφορές, για αυταρχική, προσβλητική και απαξιωτική συμπεριφορά σε βάρος των εργαζομένων , η οποία όχι μόνο δημιουργεί  σοβαρά προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου και των νομικών του προσώπων αλλά οδηγεί τους εργαζόμενους σε απόγνωση.

Είναι αλήθεια ότι τα περιστατικά με αιρετούς του  Δήμου Χίου και των νομικών του προσώπων,  να στρέφονται κατά των υπαλλήλων με ύβρεις, προσβλητικούς και απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς, εκφοβισμούς και απειλές  έχουν αυξηθεί δραματικά τον τελευταίο καιρό. Υπάρχουν καταγγελίες δε, για παρεμβάσεις στα υπηρεσιακά καθήκοντα και υλοποίηση συγκεκριμένων απαιτήσεων , οι οποίες όταν δεν ικανοποιούνται, οι εργαζόμενοι βρίσκονται στο στόχαστρο.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!!! ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ!!Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Χίου καλεί την Δημοτική Αρχή και τους αιρετούς  του Δήμου Χίου  και των νομικών του προσώπων να σταματήσει εδώ και τώρα την απαξιωτική συμπεριφορά, τις απειλές και γενικώς πράξεις και ενέργειες που στρέφονται κατά των εργαζομένων και  προσβάλουν με κάθε τρόπο την αξιοπρέπεια και την προσωπικότητά τους.
Τέτοιου είδους φαινόμενα που εμπεριέχουν οποιαδήποτε μορφή βίας δεν  επιτρέπουμε να συμβαίνουν  στο Δήμο μας, είναι καταδικαστέα  και θα αντιμετωπίζονται δεόντως από όπου, όποιον ή όποιαν προέρχονται. 

Δυστυχώς, είμαστε υποχρεωμένοι να υπενθυμίσουμε για πολλοστή φορά στους αιρετούς του Δήμου μας, εν όψει και των επερχόμενων δημοτικών εκλογών, να αφήσουν έξω από τις  πολιτικές  τους αντιπαραθέσεις  τους εργαζόμενους, ειδικά όταν αυτοί εργάζονται σε δυσχερείς  συνθήκες ,εξαιτίας της  τρομερής έλλειψης προσωπικού στους Δήμους.

Τέλος για τα σημερινά χάλια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, υπεύθυνοι δεν είναι οι εργαζόμενοι, αλλά  οι  πολιτικές που ασκούνται τα τελευταία χρόνια, με την ανοχή ή την βούληση των δημοτικών αρχών, οι οποίες προκειμένου να υλοποιήσουν το πρόγραμμά τους, με προθυμία εκχωρούν δημοτικές υπηρεσίες σε ιδιώτες με ότι αυτό συνεπάγεται για τους δημότες!”

δήμος ΧίουεπιθέσειςΣύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ