Μυτιληναίος, ΤΕΡΝΑ, ΙΝΤΡΑΚΟΜ οι «εκλεκτοί» για τις υπερδομές σε Χίο, Λέσβο, Έβρο

Παρά την εκκρεμότητα ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας με την προσφυγή της εταιρείας ΕΚΤΕΡ Α.Ε. το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου προχώρησε κανονικά την πρώτη φάση του… διαγωνισμού για την κατασκευή των υπερδομών προσφύγων και μεταναστών στο Θόλος Χίου και στην Πλάτη / Βάστρια Λέσβου, καθώς και την αναβάθμιση στο Φυλάκιο Έβρου, συνολικού προϋπολογισμού 176,5 εκατ. ευρώ.

Την Πέμπτη 22 Ιουλίου 2021 οι υποψήφιοι να αναλάβουν το έργο κατέθεσαν το ενδιαφέρον τους και το βράδυ της Δευτέρας 26 Ιουλίου 2021 το υπουργείο ανήρτησε στην Διαύγεια την απόφαση του γενικού γραμματέα Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Πάτροκλου Γεωργιάδη, με την οποία γίνεται δεκτό το πρακτικό της επιτροπής και επιλέγονται οι εταιρείες Μυτιληναίος Α.Ε., ΤΕΡΝΑ Α.Ε. και ΙΝΤΡΑΚΟΜ Α.Ε.

Η επιτροπή είχε προκρίνει ακόμα την εταιρεία ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ, η οποία ωστόσο δεν επελέγη για την δεύτερη φάση, ενώ είχε αποκλείσει τις εταιρείες ς «Ecolog Deutschland GmbH – Εcolog Γερμανίας» και Μηχανική Α.Ε., οι οποίες – όπως αναφέρεται – δεν πληρούσαν τα κριτήρια.

Η εξέλιξη της διαδικασίας προβλέπει περίοδο δέκα ημερών για την άσκηση προσφυγής κατά της απόφασης του γενικού γραμματέα και στην συνέχεια θα ορισθεί η ημερομηνία διεξαγωγής της δεύτερης φάσης, οπότε και θα κληθούν οι επιλεγείσες εταιρείες να καταθέσουν τις οριστικές τεχνικές και οικονομικές προσφορές τους.

Παράλληλα, πρέπει να σημειωθεί, «τρέχει» ενώπιον του ΣτΕ η διαδικασία της προσφυγής κατά του διαγωνισμού από την ΕΚΤΕΡ Α.Ε., η οποία αν γίνει δεκτή θα ανατρέψει το αποτέλεσμα της όποιας διαγωνιστικής διαδικασίας έχει προκύψει μέχρι την έκδοση της απόφασης του ανωτάτου ακυρωτικού δικαστηρίου.

Ακολουθεί η απόφαση του γενικού γραμματέα Πάτροκλου Γεωργιάδη

iperdomes_praktiko
ΑΚΤΩΡΘόλοςΙΝΤΡΑΚΟΜμετανάστεςΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣΝότης ΜηταράκηςπρόσφυγεςπροσφυγικόΤΕΡΝΑυπερδομές