Ναυάγησε η εξαγορά «Βερόπουλου» από την «Σκλαβενίτης»

Σε ναυάγιο οδηγήθηκε, σύμφωνα με απολύτως εξακριβωμένες πληροφορίες, η εξαγορά της αλυσίδας σούπερ μάρκετ «Βερόπουλος» από την «Σκλαβενίτης» και η οποία επηρεάζει και τη Χίο, αφού στο νησί ο «Βερόπουλος» διαθέτει τρία καταστήματα (αεροδρόμιο, Καλαμπόκα και Νοσοκομείο).

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδα «Καθημερινή» αναφέρει συγκεκριμένα, τα ακόλουθα:

Σε ναυάγιο οδηγήθηκε η πολυαναμενόμενη εξαγορά της αλυσίδας σούπερ μάρκετ «Βερόπουλος» από την «Σκλαβενίτης», πέντε περίπου μήνες μετά την επίσημη ανακοίνωση της συμφωνίας. Η «Βερόπουλος» βρίσκεται τώρα σε συζητήσεις με την εταιρεία «Μetro ΑΕΒΕ», συμφερόντων Παντελιάδη, προκειμένου να υπάρξει συμφωνία μέσα στον επόμενο μήνα. Εάν οι συζητήσεις καταλήξουν  σε εξαγορά, αυτή θα αφορά τη δραστηριότητα της «Βερόπουλος» μόνο στην Ελλάδα και όχι στο εξωτερικό.

Αν και οι συζητήσεις χαρακτηρίζονται όχι πολύ προχωρημένες και κυρίως διερευνητικές, τόσο από τραπεζικές πηγές όσο και από την πλευρά της «Μetro ΑΕΒΕ», όλοι επισημαίνουν ότι η απόφαση για την εξαγορά ή μη πρέπει να ληφθεί τις αμέσως επόμενες εβδομάδες. Η πίεση ασκείται από το γεγονός ότι η αλυσίδα «Βερόπουλος» έχει σημαντική έκθεση σε δανεισμό και πλέον αντιμετωπίζει προβλήματα με τους προμηθευτές της. Από την άλλη έχει ένα πολύ σημαντικό δίκτυο με παρουσία σε όλη την Ελλάδα, γεγονός που την καθιστά ελκυστική για τους υπόλοιπους «παίκτες» της αγοράς.

Η επιδείνωση των πωλήσεων της «Βερόπουλος», ειδικά μετά τα capital controls, φέρεται να είναι η αιτία που ώθησε την «Σκλαβενίτης» να αναθεωρήσει την απόφασή της για την εξαγορά της πρώτης.

Η Μetro AEBE ιδρύθηκε το 1976. Το 2014 το δίκτυό της αριθμεί 110 καταστήματα, εκ των οποίων τα 65 είναι καταστήματα λιανικής πώλησης με την επωνυμία «My Market» και τα υπόλοιπα πρόκειται για καταστήματα χονδρικής (cash & carry). Η «Βερόπουλος» διαθέτει 184 καταστήματα, εκ των οποίων τρία είναι Cash & Carry και 11 καταστήματα γειτονιάς με την επωνυμία «Τροφίνο».

ΠΗΓΗ: KATHIMERINI.GR

Βερόπουλος