Ο Μηταράκης το ΄σκασε (βίντεο)

ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΣΤΕΒΗ |

Δύο φορές επιχειρήσαμε σήμερα, Παρασκευή 9 Ιουλίου 2021, να θέσουμε στον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότη Μηταράκη ερωτήματα για το προσφυγικό, εξαιρετικά επίκαιρα – μάλιστα – λόγω της «εξαφάνισης» αριθμού προσφύγων που έφτασαν στη Χίο, σε δύο περιστατικά, την περασμένη Κυριακή 4 Ιουλίου και χθες Πέμπτη 8 Ιουλίου 2021.

Και τις δύο φορές, ο κ. Μηταράκης κυριολεκτικά το έσκασε. Την πρώτη, μάλιστα, στο εργοστάσιο μαστίχας στην Καρδαμάδα, όπου απαντώντας σε ερώτηση για τους εργάτες γης είπε ότι θα φέρουμε εμείς με νόμιμο τρόπο μετανάστες κι όχι αυτούς που μας φέρνουν οι λαθροδιακινητές.

Καπάκι στην ερώτηση για το προσφυγικό, πέταξε άρον άρον από το πέτο του το μικρόφωνο κι έφυγε τρέχοντας σαν κυνηγημένος, από τύψεις δεν θα λέγαμε, δεν είναι ο τύπος του να έχει τύψεις, έχει αποδείξει κατ΄ επανάληψη πόσο κυνικός είναι.

Στην δεύτερη απόπειρά μας, στο φράγμα Κόρης Γεφύρι, όπου ομού μετά του συναδέλφου του κ. Σπήλιου Λιβανού μας τάραξαν στην αοριστολογία, πάλι η ίδια κίνηση με το μικρόφωνο, αλλά αυτή τη φορά δεν πρόλαβε να φύγει τρέχοντας, έπρεπε να μείνει για να κάνουν τις δηλώσεις τους και οι υπόλοιποι της ομήγυρης.

Επί της ουσίας, πάντως, πάλι την έκανε με ελαφρά πηδηματάκια, παρά την ξεκάθαρη πρόκλησή μας «ιδού η Ρόδος, ιδού και το φράγμα».

Είναι προφανές γιατί ο κ. Μηταράκης αποφεύγει όπως ο διάβολος το λιβάνι τις ερωτήσεις που τον θέτουν, τον ίδιο και συνολικά την κυβέρνηση, προ των σοβαρότατων ευθυνών τους. Έχει μάθει στο λιβάνισμα, στο προστατευμένο περιβάλλον και εκ του ασφαλούς κάθε φορά να επαίρεται για την μείωση των προσφυγικών ροών.

Κι όταν έρχεται η ώρα να ερωτηθεί πού πήγαν οι πρόσφυγες που έφτασαν στα Νένητα την περασμένη Κυριακή και χθες, πού έχουν «εξαφανισθεί», τότε κυριολεκτικά εξαφανίζεται.

Υ.Γ.1 Μετά την λεκτική αντιπαράθεση που είχαμε on camera είπα στον εκατόνταρχό του να του μιλήσει για την χιώτικη παροιμία «η μια κουμπώνει τις πολλές» (κατ΄ άλλους κάτι περί αλμάτων επί ξυλίνων πασσάλων).

Υ.Γ.2 Είχα την (έσχατη) ελπίδα ότι θα θέταμε για τρίτη φορά τα ερωτήματα περί του προσφυγικού στον αυριανό (Σάββατο) καφέ, που είχε καλέσει τους δημοσιογράφους, αλλά το απόγευμα της Παρασκευής το ακύρωσε, «λόγω επιβαρυμένου προγράμματος». Είναι αυτό που λένε, το προλαμβάνειν!

Στο βίντεο που ακολουθεί ακόμα τρέχει ο Μηταράκης

push backεπαναπροωθήσειςΝότης Μηταράκηςπρόσφυγεςπροσφυγικό
Comments (0)
Add Comment