Οδηγοί, προσοχή στα γατάκια που βρίσκουν ζεστό καταφύγιο στο αυτοκίνητό σας

Την προσοχή των οδηγών για τα γατάκια που τις κρύες μέρες και νύκτες του χειμώνα βρίσκουν καταφύγιο στα αυτοκίνητα, εφιστά η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Οι συνήθεις «κρυψώνες» για τα γατάκια είναι το καπό του αυτοκινήτου, πάνω σε αυτό, αλλά και μέσα στην μηχανή, λόγω της ζέστης που εκπέμπει ο ζεστός κινητήρας. Επίσης, πάνω στους τροχούς και κυρίως τους μπροστινούς, πάλι λόγω της αυξημένης θερμοκρασίας από τον κινητήρα.

Πολλές φορές, ωστόσο, τα γατάκια δεν προλαβαίνουν να απομακρυνθούν από το καταφύγιό τους, όταν ο οδηγός βάζει μπροστά τον κινητήρα και ξεκινά το αυτοκίνητο, με αποτέλεσμα να μπαίνει σε άμεσο κίνδυνο ή ζωή τους ή στην καλύτερη περίπτωση – αν εγκλωβισθούν μέσα στον χώρο της μηχανής – να ταξιδέψουν χιλιόμετρα και να βρεθούν σε νέα γειτονιά.

Καλό, λοιπόν, είναι πριν μπείτε στο αυτοκίνητό σας να κάνετε έναν γρήγορο έλεγχο περιμετρικά για τους τροχούς και να κτυπήσετε δυνατά το καπό για να απομακρύνετε τα γατάκια που πιθανόν έχουν φωλιάσει στον χώρο της μηχανής.

Σε περίπτωση που συναντήσετε δυσκολίες στην απομάκρυνσή τους να ειδοποιείτε την πυροσβεστική υπηρεσία, η οποία έχει… εξειδικευμένο προσωπικό για αυτές τις καταστάσεις.

γατάκιαγάτες
Comments (0)
Add Comment