Οι παντόφλες της αγάπης, από το 9ο Δημοτικό στο Γηροκομείο Χίου

Μπορεί να ήταν μια βροχερή χειμωνιάτικη μέρα, αλλά στις καρδιές των 83 τροφίμων του Γηροκομείου Χίου, το πρωινό της Τρίτης 18 Δεκεμβρίου 2018, πραγματικά καλοκαίριασε, ύστερα από την “έφοδο” των μαθητών του 9ου Δημοτικού Σχολείου Χίου.

Σε ένα πραγματικό μάθημα αλληλεγγύης, έγνοιας για τον συνάνθρωπο και γιατί όχι, αληθινής και απρόκλητης αγάπης, τα παιδιά επισκέφτηκαν μαζί με τις δασκάλες τους τον χώρο του Γηροκομείου και τον κατέκλυσαν με τις φωνές και τη ζωντάνια τους, παρασύροντας τους μοναχικούς τροφίμους του ιδρύματος.

Τραγούδησαν τα κάλαντα και τους θύμισαν ότι έρχονται μέρες γιορτινές γι αυτό και μοίρασαν σε όλους δώρα. Δώρα αγάπης και ζεστασιάς, μια προσφορά από το σχολείο και από τα παιδιά και τους γονείς τους. 83 ζευγάρια παντόφλες μοιράστηκαν στους ηλικιωμένους που ζουν στο Γηροκομείο, ενώ η προσφορά του σχολείου συμπληρώθηκε και από δωρεές συμπολιτών μας όπως λάδι από το ελαιοτριβείο Ξενάκη και χυμούς από το εργοστάσιο ΧΥΜΟΙ Χίου.

Τα παιδιά μετέφερε δωρεάν το πρακτορείο ΚΑΝΑΡΗΣ από το σχολείο στο γηροκομείο συμβάλλοντας κι αυτό στην προσπάθεια.

Η διευθύντρια του σχολείου κα Ελένη Τζάνα και οι εκπαιδευτικοί που συνόδευσαν τα παιδιά, δεν έκρυψαν την ευχαρίστηση τους γι αυτήν την πρωτοβουλία και για την ανταπόκριση που έτυχε από όλους τους γονείς και τους συμπολίτες μας.

Τα παιδιά πραγματικά χάρηκαν αυτή την επίσκεψη, νοιώθοντας ότι με την παρουσία τους προσφέρουν το μεγαλύτερο δώρο, το να σκέφτονται και να προσφέρουν στον συνάνθρωπο τους και υποσχέθηκαν ότι θα επισκεφτούν ξανά το γηροκομείο.

 

 

 

9ο Δημοτικό Σχολείογηροκομείο Χίου
Comments (0)
Add Comment