Ολοκληρώθηκε η πανωλεθρία Κάρμαντζη για την αναπτυξιακή εταιρεία

Τρίτη και φαρμακερή αποδείχθηκε, τελικά, η σημερινή – Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2021 – συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Χίου, η οποία απέβη – όπως και οι προηγούμενες δύο – άκαρπη, δεδομένου ότι δεν επετεύχθη απαρτία και έτσι η υπόθεση της λεγόμενης αναπτυξιακής εταιρείας Χίου μένει όνειρο απατηλό για τον δήμαρχο Χίου κ. Σταμάτη Κάρμαντζη.

Η δημοτική αρχή μετά και την σθεναρή στάση των έξι παρατάξεων της αντιπολίτευσης και δύο ανεξάρτητων δημοτικών συμβούλων, που δήλωσαν αποχή από τις συνεδριάσεις για το επίμαχο θέμα, περιήλθε σε μέγιστη ταραχή και κυριολεκτικά μούδιασε μπροστά στην επερχόμενη πανωλεθρία.

Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Παύλος Καλογεράκης καθυστέρησε για τα μάτια του κόσμου επ΄ ολίγον την αποψινή συνεδρίαση αν και γνώριζε πολύ καλά ότι ουδεμία περίπτωση υπήρχε να πραγματοποιηθεί, δεδομένου ότι τα μηνύματα ήταν σαφή και ο ποθούμενος 14ος σύμβουλος δεν μπορούσε να βρεθεί, μετά την περιχαράκωση όλων των παρατάξεων της αντιπολίτευσης. Έτσι, έκλεισε την συνεδρίαση τηρώντας το πρωτόκολλο και απευθύνοντας πρόσκληση σε όλους τους συμβούλους για τις επόμενες συνεδριάσεις του συμβουλίου.

Οι πληροφορίες που έφεραν τον δήμαρχο να πραγματοποιούσε… πύρινη παρέμβαση και επίθεση κατά της αντιπολίτευσης, για την στάση που τήρησε, δεν επιβεβαιώθηκαν και το πιθανότερο είναι να έλαβε μηνύματα και εκ των έσω ότι «σκληρόν σοι προς κέντρα λακτίζειν». Φαίνεται δε να υποχώρησε και στις αρχικές του προθέσεις να συνεχίσει μέχρι… τελικής πτώσεως την υπόθεση, επαναφέροντας το θέμα σε επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Στο τέλος της συνεδρίασης, που δεν πραγματοποιήθηκε, έλαβε τον λόγο ο αντιδήμαρχος κ. Γιάννης Ξενάκης, ο οποίος εξέφρασε τον… προβληματισμό του και στην συνέχεια κάτι ψέλλισε περί εκβιασμού της αντιπολίτευσης, στην οποία δεν πρέπει να υποχωρήσουμε γιατί θα μας έφερνε, όπως είπε, σε πολύ δύσκολη θέση μελλοντικά. Κι έκλεισε με έναν δεκάρικο, δίκην ηρωικής εξόδου, για τις ευθύνες της αντιπολίτευσης που δεν προχωρούν άλλα σημαντικά θέματα που αφορούν έργα και μελέτες.

«πατάτα»αναπτυξιακή εταιρείαΑντώνης ΖερβάκηςΣτμάτης Κάρμαντζης
Comments (0)
Add Comment