«Παγώνει» από την ΕΑΔΗΣΥ έως το τέλος του έτους ο διαγωνισμός καθαριότητας του νοσοκομείου Χίου – Νέα απευθείας ανάθεση

Συνεχίζεται η… περιπετειώδης πορεία του περιβόητου πλέον – συνάμα δε και χρυσοφόρου – διαγωνισμού για την καθαριότητα του νοσοκομείου Χίου, αφού η Ενιαία Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων / ΕΑΔΗΣΥ (πρώην Αρχή Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών / ΑΕΠΠ) αναστέλλει, με χθεσινή – Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2022 – απόφασή της οποιαδήποτε πρόοδο του διαγωνισμού.

Στην ΕΑΔΗΣΥ είχαν προσφύγει τουλάχιστον δύο από το σύνολο των τριών εταιρειών που μετείχαν στον διαγωνισμό και τέθηκαν εκτός των περαιτέρω διαδικασιών, επειδή οι τεχνικές προσφορές τους δεν πληρούσαν – σύμφωνα με την σχετική απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του νοσοκομείου Χίου – τους όρους του διαγωνισμού.

Η απόφαση αυτή (δημοσιεύεται κατωτέρω), με την οποία έγινε δεκτή η ανάλογη εισήγηση της επιτροπής διενέργειας του διαγωνισμού ελήφθη στις 30 Αυγούστου 2022 και ακόμα – σχεδόν ένα μήνα μετά – δεν έχει αναρτηθεί στην Διαύγεια! Με την απόφαση αυτή διαφώνησε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Δ.Σ. του νοσοκομείου κ. Γιάννης Κουτσοδόντης.

Με την επίμαχη απόφαση, κατά της οποία έγινε προσφυγή στην ΕΑΔΗΣΥ, όπως είχαμε γράψει στο ρεπορτάζ μας της 13ης Σεπτεμβρίου 2022, εκτός διαγωνισμού τίθενται οι εταιρείες ΑΝΟΔΙΚΗ SERVICES ΕΠΕ, IFS IPIROTIKI FACILITY SERVICES Α.Ε. και  3FACILITIES – SERVICES Α.Ε. και παραμένει σε αυτόν μόνον η εταιρεία ΓΕΝ-ΚΑ Α.Ε.

Η ΓΕΝ-ΚΑ είναι ήδη εγκατεστημένη στο νοσοκομείο Χίου, αρχικά για τις υπηρεσίες των πλυντηρίων και εν συνεχεία – από την 1η Ιανουαρίου 2022 – με διαδοχικές απευθείας αναθέσεις των υπηρεσιών καθαριότητας. Μάλιστα, στην τελευταία απευθείας ανάθεση – μέχρι τις 14 Οκτωβρίου 2022 – δεν μετείχε – έστω για τα μάτια – άλλη εταιρεία, δηλαδή δεν υπήρχε ούτε ο κατ΄ επίφαση ανταγωνισμός των ανάλογων προηγούμενων αναθέσεων.

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις, δηλαδή την αναστολή προόδου του διαγωνισμού που διέταξε η ΕΑΔΗΣΥ, διαδικασία που θα διαρκέσει πλέον των δύο μηνών, προκύπτει θέμα νέας απευθείας ανάθεσης των υπηρεσιών καθαριότητας, αφού η προηγούμενη λήγει στις 14 Οκτωβρίου 2022. Θα έχει δε ενδιαφέρον αν η διοίκηση του νοσοκομείου Χίου επαναλάβει την προηγούμενη… φαρσοκωμωδία.

Ακολουθεί η από 30 Αυγούστου 2022 απόφαση του Δ.Σ. κατά της οποίας έγιναν οι προσφυγές στην ΕΑΔΗΣΥ 

d.s._30.08.2022
ΑΕΠΠΓΕΝ-ΚΑδιαγωνισμός καθαριότηταςΕΑΔΗΣΥΕλένη Κανταράκηεργολάβοιεργολάβος καθαριότηταςΝοσοκομείο Χίου
Comments (0)
Add Comment