Παράκαμψη της λαϊκής βούλησης από την Περιφέρεια στο Χαλκειός

Ενάντια στη λαϊκή θέληση και βούληση είναι η επιμονή της Περιφέρειας στην κατασκευή δρόμου παράκαμψης στο Χαλκειός με τους κατοίκους τους χωριού να είναι στα κάγκελα.

Οι κάτοικοι του Χαλκειούς μαζί με τη νομική τους σύμβουλο κ. Πένυ Τασοπούλου που έχουν ήδη προσφύγει δυο φορές στο ΣτΕ και θα προσφύγουν και τρίτη αναζητώντας το δίκιο τους και προασπίζοντας τα συμφέροντα τους, δήλωσαν σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν, αποφασισμένοι  να αποτρέψουν την κατασκευή ενός δρόμου που δεν προσφέρει τίποτα και σε κανέναν.

Απεναντίας καταστρέφει, ρέματα,  καλλιεργήσιμες εκτάσεις στον κάμπο του Χαλκειούς, ιδιοκτησίες σπίτια, αυλές και βεράντες, περνά ακόμη μέσα και από την αυλή του σχολικού κέντρου Καμποχώρων.

Η κ. Πένυ Τασσοπούλου, υποστήριξε ότι η παράκαμψη του Χαλκειούς βασίζεται σε μελέτη προ εικοσαετίας ότι το Χαλκειός ήταν εντελώς διαφορετικό σε σχέση με σήμερα χωρίς τα νεόκτιστα που έχουν κατασκευαστεί πριν και μετά το χωριό και κυρίως χωρίς το σχολικό κέντρο στην αυλή του οποίου ούτε λίγο ούτε πολύ τοποθετείται ένας δρόμος ταχείας κυκλοφορίας με ότι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια των παιδιών.

Ο πρόεδρος του χωριό κ. Βασίλης Βίγκας εξέφρασε την αγανάκτηση των κατοίκων των χωριού που συνεχίζουν να ταλαιπωρούνται από τις πολιτικές αυτοδιοικητικών και κυβερνητικών. Υποστήριξε ότι η παράκαμψη δεν έχει να προσφέρει τίποτα στο χωριό του μιλάμε για έναν δρόμο μόλις δυο χιλιομέτρων με καταστροφικές συνέπειες για τις ιδιοκτησίες και για την ίδια την ύπαρξη και επιβίωση του Χαλκειούς και αναφέρθηκε σε ενδεχόμενη σκοπιμότητα της κατασκευής αυτής για εξυπηρέτηση της ΒΙΑΛ.

Την αποφασιστικότητα των κατοίκων του Χαλκειούς εξέφρασε και η Θεοδώρα Μουζακη, σημειώνοντας ότι οι μόνοι που δεν διαφωνούν είναι λιγοστοί ιδιοκτήτες κάτοικοι του εξωτερικού με την πλειοψηφία του χωριού να είναι αποφασισμένη να εναντιωθεί με κάθε μέσο και παρά τα υψηλά δικαστικά έξοδα.

Στην επιμονή της Περιφέρειας στην κατασκευή αυτού του έργου παρότι έχει αποδειχθεί ποικιλοτρόπως ότι είναι ένα έργο “βλαβερό”, αναφέρθηκε κατ’ επανάληψη η κ. Τασσοπούλου υποστηρίζοντας ότι υπάρχουν στο νησί πλήθος άλλων έργων αναγκαίων που απολαμβάνουν και τη λαϊκή στήριξη τα οποία θα μπορούσε να προχωρήσει η περιφερειακή αρχή αντί αυτού που είναι ενάντια στη βούληση των κατοίκων του Χαλκειούς.

 

 

Βασίλης ΒίγκαςπαράκαμψηΤασσοπούλου ΠένυΧαλκειός
Comments (0)
Add Comment