Πλώρη για Μεστά με το Νήσος Σάμος από Ιούνιο

Οριστικοποιήθηκε από το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (ΣΑΣ),στην συνεδρίαση της Πέμπτης, 17 Δεκεμβρίου 2015, η καθιέρωση των δρομολογίων του πλοίου Νήσος Σάμος (πρώην Ionian Queen) της Hellenic Seaways στο λιμάνι των Μεστών, με συνολικά πέντε δρομολόγια την εβδομάδα, όπως αναφέραμε στην χθεσινή ανάρτησή μας.

Συγκεκριμένα, όπως σας έχουμε ήδη ενημερώσει, το δρομολόγιο Πειραιάς – Μεστά – Μυτιλήνη θα εκτελείται κάθε Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο και κάθε Κυριακή το δρομολόγιο για την Θεσσαλονίκη. Τα δρομολόγια προβλέπεται ότι θα αρχίσουν στις 17 Ιουνίου 2016 και το πρόγραμμα προβλέπει ότι θα διαρκέσουν έως τις 11 Σεπτεμβρίου 2016.

Ωστόσο, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες μας, στο δρομολόγιο προς Θεσσαλονίκη από τον Πειραιά το πλοίο δεν θα προσεγγίζει το λιμάνι των Μεστών, το οποίο θα προσεγγίζεται στη επιστροφή από την Θεσσαλονίκη προς τον Πειραιά. Δηλαδή, το δρομολόγιο θα έχει ως εξής: Πειραιάς –Μυτιλήνη – Λήμνος – Θεσσαλονίκη και επιστροφή Θεσσαλονίκη – Λήμνος – Μυτιλήνη – Μεστά – Πειραιάς.

Να υπενθυμίσουμε ότι το πλοίο, που αγοράστηκε πρόσφατα από την Hellenic Seaways και ρυμουλκήθηκε την προηγούμενη Δευτέρα από το λιμάνι της Πάτρας θα υποστεί εκτεταμένες επισκευές στα ναυπηγεία στο Πέραμα, πριν δρομολογηθεί στην συγκεκριμένη γραμμή.

Στην πρωινή συνεδρίαση του ΣΑΣ, παρέστησαν για να υποστηρίξουν το αίτημα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης των νησιών του Βορείου Αιγαίου με την Θεσσαλονίκη η περιφερειάρχης κα Χριστιάνα Καλογήρου, οι αντιπεριφερειάρχες Χίου και Σάμου κ.κ. Σταμάτης Κάρμαντζης και Νίκος Κατρακάζος και εκπρόσωποι φορέων της Λέσβου και της Σάμου. Την υποστήριξή τους εξέφρασαν, επίσης, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Γιάννης Μπουτάρης και η αντιπεριφερειάρχης της μητροπολιτικής ενότητας Θεσσαλονίκης κα Βούλα Πατουλίδου.

Η κα Καλογήρου επεσήμανε στην ομιλία της ότι «περισσότερο παρά ποτέ το Βόρειο Αιγαίο έχει ανάγκη τη σύνδεση με τη Θεσσαλονίκη και είναι ευτυχής συγκυρία η διαθεσιμότητα πλοίου. Αυτή την ευκαιρία δεν πρέπει να τη χάσουν τα νησιά».

Τέλος, αναφέρθηκε στην ανάγκη αξιοποίησης των υφιστάμενων λιμενικών εγκαταστάσεων στα Μεστά Χίου, σημειώνοντας την ιδιαίτερη αναπτυξιακή σημασία της δρομολόγησης πλοίου στο συγκεκριμένο λιμάνι.

δρομολόγιαλιμάνι Μεστών