Ποιός διοικεί, τελικά το νοσοκομείο Χίου;

ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΣΤΕΒΗ |

Τις τελευταίες δύο ημέρες γίναμε μάρτυρες ενός απίστευτου πολιτικού σκηνικού, με πρωταγωνιστή τον υπουργό και βουλευτή Χίου κ. Νότη Μηταράκη, που δείχνει με τρόπο απόλυτο, κυνικό και άγαρμπο (;) το πώς αντιλαμβάνεται ο ίδιος τον τρόπο λειτουργίας της δημόσιας διοίκησης.

Το θέμα ξεκίνησε την Τρίτη, 1η Ιουνίου 2021, με την δήλωση – καταγγελία του βουλευτή Χίου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ανδρέα Μιχαηλίδη ότι η αύξηση των εμβολιαστικών γραμμών στο νοσοκομείο Χίου λειτουργεί σε βάρος γενικότερα της υγειονομικής περίθαλψης του πληθυσμού, αφού αναστέλλεται η λειτουργία εξωτερικών ιατρείων, για να εξευρεθούν χώροι και προσωπικό.

Επρόκειτο για μια ακόμα νεώτερη εξέλιξη, αφού σε όλη τη Χίο είναι γνωστό ότι τα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου λόγω covid είτε ήταν κλειστά, είτε λειτουργούσαν με ιδιότυπο τρόπο. Και η εξέλιξη αυτή συνδέεται με το εμβολιαστικό πρόγραμμα «Γαλάζια ελευθερία». Ήρθε δε να προστεθεί στις αρχικές και ισχυρές από πολλούς επιφυλάξεις για την μετατροπή του νοσοκομείου σε εμβολιαστικό κέντρο.

Στην καταγγελία αυτή το αναμενόμενο, αλλά όχι και βέβαιον ή αναγκαίο, θα ήταν μια διευκρινιστική ανακοίνωση του νοσοκομείου Χίου, που είτε θα διέψευδε τον κ. Μιχαηλίδη, είτε θα διευκρίνιζε περί του τρόπου λειτουργίας των εξωτερικών ιατρείων. Ή ακόμα θα μπορούσε τούτο να γίνει από την διοίκηση της 2ης υγειονομικής περιφέρειας.

Όμως, η συνήθως λαλίστατη διοικήτριά του εποίησε την νήσσαν και προσέτρεξε σε βοήθεια στο σύστημα Μηταράκη, που της εξασφάλισε την συνέχιση της διοικήσεώς της επί κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας. Το οποίο και ανέλαβε να «καθαρίσει». Το είδαμε με ανακοινώσεις επί ανακοινώσεων και στο τέλος με δημοσιοποίηση μιάς απόφασης (ορθή επανάληψη) της κας Ελένης Κανταράκη της οποίας την εγκυρότητα ως προς τον χρόνο έκδοσης οφείλει να αποδείξει η υπογράφουσα, αφού ουδείς πείθεται ότι δεν ήταν αποτέλεσμα της τελευταίας στιγμής για να μπαλωθεί η πανωλεθρία.

Όλα αυτά έγιναν από το «Πολιτικό γραφείο του Νότη Μηταράκη», δηλαδή από τον διευθυντή του κ. Φιλόδωρο Βιτέλα, επιβεβαιώνοντας για ακόμα μία φορά ότι λειτουργεί ως… υπερδιοικητής του νοσοκομείου Χίου, εν ολίγοις ότι λύνει και δένει. Το είχαμε διαπιστώσει και πριν λίγο καιρό όταν ανεβοκατέβαινε ασθμαίνων τις σκάλες του νοσοκομείου για να αποτρέψει τους νεφροπαθείς να υλοποιήσουν την απόφασή τους περί αποχής από την θεραπεία της αιμοκάθαρσης.

Θα ρωτήσει κάποιος καλόπιστος, ο κ. Μηταράκης δεν δικαιούται να παρέμβει σε μια τέτοια υπόθεση; Φυσικά, μπορεί και να ψέξει τον συνάδελφό του βουλευτή σε επίπεδο πολιτικό. Όχι, όμως, να υποκαταστήσει κατ΄ εντολήν του δια του κ. Βιτέλα την δημόσια διοίκηση, τον δημόσιο λειτουργό, την διοικήτρια του νοσοκομείου Χίου.

Τι θέλουν να μας πουν οι περί το σύστημα Μηταράκη αγκυρωμένοι και φυσικά ο ίδιος; Ότι «εμείς κάνουμε κουμάντο στη Χίο, εμείς την βάλαμε την Κανταράκη σε αυτή τη θέση κι ό,τι θέλουμε λέμε και αποφασίζουμε κι όπως θέλουμε θα λειτουργεί το νοσοκομείο κι εσάς σας έχουμε γραμμένους στα… ».

Έτσι, όμως, δεν λειτουργεί η πολιτική. Κάτι άλλο μας θυμίζει και είναι πολύ αποκρουστικό και επικίνδυνο.

Υ.Γ. Αυτά να τα βλέπουν και κάποιοι μεγαλοσχήμονες και υποτίθεται γνωμηγήτορες της Χίου που τρέφουν αισθήματα ιδιαίτερης συμπάθειας με εμπλεκόμενα πρόσωπα του συστήματος Μηταράκη.

Ανδρέας ΜιχαηλίδηςΕλένη Κανταράκηεξωτερικά ιατρείαΝοσοκομείο ΧίουΝότης ΜηταράκηςΦιλόδωρος Βιτέλας
Comments (0)
Add Comment