Ποιός, επιτέλους, διοικεί αυτόν τον τόπο;

Μετ΄ εμποδίων και μετά από πολύωρη συνεδρίαση έλαβε μια σχεδόν ομόφωνη απόφαση το δημοτικό συμβούλιο Χίου, την Δευτέρα 1η Ιουνίου 2020, προτρέποντας το Λιμενικό Ταμείο Χίου να προχωρήσει δοκιμαστικά στο καθολικό κλείσιμο της κυκλοφορίας στην προκυμαία την θερινή περίοδο, προκειμένου να εξυπηρετηθούν πολίτες και επαγγελματίες και να δοθεί η δυνατότητα να δούμε με άλλο μάτι την ζωή στην περιοχή του λιμανιού.

Προς τούτο συνήλθε σήμερα, Παρασκευή 12 Ιουνίου 2020, το διοικητικό συμβούλιο του Λ.Τ., έγραψε στα παλαιότερα των υποδημάτων του την απόφαση – προτροπή του δημοτικού συμβουλίου, δηλαδή της συλλογικής έκφρασης της κοινωνίας της Χίου και αποφάσισε να αναθέσει στο λιμεναρχείο Χίου να ανοίγει και να κλείνει κατά το δοκούν και ανάλογα με τις δικές του ανάγκες και διαθεσιμότητα την κυκλοφορία στην προκυμαία.

Εν ολίγοις, να αποφασίζει το λιμεναρχείο πώς θα διαμορφώσει τον τρόπο ζωής της η κοινωνία της Χίου. Κι αύριο θα έρθει η τροχαία και μεθαύριο η πυροσβεστική. Που όλοι αυτοί πρέπει να γίνει ξεκάθαρο ότι είναι κρατικές υπηρεσίες, υποκείμενες στις αποφάσεις και εντολές των τοπικών αρχών, εκεί τουλάχιστον όπου αυτές έχουν την πλήρη και αποκλειστική εξουσία και αρμοδιότητα για τα του οίκου τους.

Υ.Γ. Τέτοια πράγματα συμβαίνουν μόνο σε καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης. Ευτυχώς, η Χίος δεν αντιμετωπίζει τέτοια κατάσταση. Επομένως, προσβάλλεται βάναυσα το δημοτικό συμβούλιο και τίθεται μείζον θέμα ηθικής τάξεως.

κλείσιμο προκυμαίαςΛιμεναρχείο ΧίουΛιμενικό Ταμείοπροκυμαίατραπεζοκαθίσματα
Comments (0)
Add Comment