Πωλείται αντί 3,5 εκατ. ευρώ η νησίδα Άγιος Παντελεήμονας στις Οινούσσες Χίου (φωτό)

Πωλητήριο σε νησίδα του συμπλέγματος των Οινουσσών νομού Χίου, τον Άγιο Παντελεήμονα ή Μανδράκι, έβαλε ο ιδιοκτήτης του, κατά πληροφορίες γνωστή εφοπλιστική οικογένεια των Οινουσσών, ζητώντας το όχι ευκαταφρόνητο ποσό των 3,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Η αγγελία από μεσιτικό γραφείο της Πάτρας (αποκλειστικότητα) φέρεται να έχει αναρτηθεί στον ιστότοπο ακινήτων spitogatos από τις 10 Ιανουαρίου 2023.

Σύμφωνα με την αγγελία, η συνολική έκταση της νησίδας είναι 36.710 τ.μ., σε αυτήν βρίσκονται τρία εκκλησάκια, ενώ – όπως υποστηρίζει και φυσικά αναφέρουμε με κάθε επιφύλαξη από την στιγμή που δεν έχουμε ιδίαν γνώση – «διαθέτει πολεοδομική άδεια για να χτίσει ο ιδιοκτήτης μια βίλα αν θέλει».

Αναλυτικά, η περιγραφή της αγγελίας αναφέρει τα εξής:

Ο Άγιος Παντελεήμονας ή Μανδράκι είναι νησίδα στις Οινούσσες και το βορειοανατολικό Αιγαίο Πέλαγος, η οποία βρίσκεται απέναντι (νότια) από το λιμάνι και το ακρωτήριο Μονοπετριά του νησιού με ψηλότερο σημείο στα 40 μέτρα. Δίπλα και βορειοδυτικά είναι οι νησίδες Παπαποντάδικο και Χάλικας (ή Πατερόνησο).

Η μία πλευρά της νησίδας έχει αρκετά δένδρα (πεύκα. ευκάλυπτοι, λεύκες, ελιές). Στην νοτιοανατολική άκρη της λειτουργεί ναυτικός φανός. Μικρός λιμενοβραχίονας στο μέσο της δυτικής πλευράς οριοθετεί την είσοδο στο λιμάνι των Οινουσσών, ενώ σε βράχο της στην νοτιοανατολική άκρη του υπάρχει το άγαλμα μιας χάλκινης εστεμμένης γοργόνας (σύμβολο αιώνιας συντροφιάς των ναυτικών).

Προς το παρόν υπάρχουν τρία εκπληκτικά εκκλησάκια στο νησί το καθένα με τη δική του μοναδική ιστορία. Υπάρχει ένα πηγάδι που παρέχει πόσιμο νερό και μια γεννήτρια που παρέχει ρεύμα στις εκκλησίες. Διαθέτει, επίσης, πολεοδομική άδεια για να χτίσει ο ιδιοκτήτης μια βίλα αν θέλει.

Περιγραφή της νησίδας από την wikipedia αναφέρει, επιπλέον, ότι «επάνω της ζουν μερικά αγριοκούνελα και στις απόκρημνες περιοχές φωλιάζουν γλάροι. Υπάρχουν οι εκκλησίες του Αγίου Παντελεήμονα και της Αγίας Αικατερίνης, οι οποίες υπάγονται στο μοναστήρι των Οινουσσών.

Αναφέρεται επίσημα ως ξεχωριστός οικισμός για πρώτη φορά το 1991 να απογράφεται στον δήμο Οινουσσών και σύμφωνα με την απογραφή 2011 δεν κατοικείται».

Οι φωτογραφίες είναι του μεσιτικού γραφείου από τον spitogatos

Άγιος ΠαντελεήμοναςΜανδράκινησίδαΟινούσσεςπώληση νησιού