Πολιτιστική ένδεια και φέτος στον Δήμο Χίου

Σε ένα ακόμη πολιτιστικά φτωχό καλοκαίρι θα πρέπει να αρκεστούμε με τις εποχές που οι δήμοι αποτελούσαν την κινητήριο δύναμη και προκαλούσαν τη φιλοξενία μεγάλων θεατρικών παραστάσεων αλλά και συναυλιών γνωστών καλλιτεχνών να έχει περάσει στο παρελθόν.

Κάποτε, τα καλοκαίρια “ξεδιψούσαν” πολιτιστικά τους μόνιμους κατοίκους της Χίου. Πλέον αποτελούν “μια από τα ίδια” με τη δημοτική αρχή Κάρμαντζη να παρουσιάζει την αδυναμία της να οργανώσει ένα Πολιτιστικό καλοκαίρι ή ένα φεστιβάλ , ως πολιτική της επιλογή για την ενίσχυση των ντόπιων καλλιτεχνών. Λες και ένας συνδυασμός όλων των παραπάνω θα έβλαπτε.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων και αν επιθυμείτε πολιτιστικό καλοκαίρι ένα καράβι δρόμος είναι η Λέσβος και προφανώς κάποια έτη πολιτισμού μπροστά!

1 Ιουλίου – 10 Ιουλίου 2022:

  • 6ο Φεστιβάλ ‘ΜΟΥΣΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ’ με την υποστήριξη του Ομηρείου Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Χίου

10 Ιουλίου – 17 Ιουλίου 2022:

  • Ετήσιο Παγκόσμιο Συνέδριο της “Euroclassica” – Ομηρικής Ακαδημίας με την υποστήριξη του Δήμου Χίου, του Ομηρείου Πνευματικού Κέντρου και της Επιτροπής «Χίος 2022»

12 Ιουλίου 2022: 

  • Συναυλία με τον Δημήτρη Λιούντρη και την Αθηνά Βελισσάρη, 21.00 στην Κεντρική Πλατεία

13 Ιουλίου 2022: 

  • Εγκαίνια Έκθεσης Βιβλίου στο Λιμάνι

Η Έκθεση Βιβλίου μετρά πάνω από 20 χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας το καλοκαίρι στο νησί μας. Ο Δήμος Χίου αρωγός και συμπαραστάτης της προσπάθειας και φέτος καλεί τους φίλους του βιβλίου να την επισκεφτούν.

Μουσική Επιμέλεια Εκδήλωσης – Παρουσίαση: Μανώλης Βερβεράκης.

Στην εκδήλωση θα συμμετάσχει η σχολή χορού ‘Le Ballet’ της Άννας Συράκη.

14 Ιουλίου 2022: 

  • Χορευτικό Πρόγραμμα: Κοντά μας οι Σχολές Χορού Le Ballet της Άννας Συράκη και D.A.P της Μαργαρίτας Καμαράτου θα παρουσιάσουν ξεχωριστές και εντυπωσιακές χορογραφίες
  • Συναυλία με το Μάνο Βασιλάκη και το Συγκρότημα Nuevo, συμμετέχουν επίσης ο Κώστας Μπογιατζής και η Πηνελόπη Γκίκα. 

16 & 17 Ιουλίου 2022:

  • Παιδικό Φεστιβάλ από τη ΔΗΚΕΧ, ένα ακόμα ξεχωριστό διήμερο για τα παιδιά στον Πολυχώρο Καστρομηνά γεμάτο παιχνίδι, μουσική, χορό και πολλές εκπλήξεις

25 Ιουλίου 2022: 

  • Θεατρική Παράσταση «Το σπίτι», στον κήπο του Αρχαιολογικού Μουσείου Πρόκειται για μια επετειακή εκδήλωση – θεατρική παράσταση, η οποία έχει την έγκριση και την στήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Οι παραστάσεις θα δοθούν στις 30 και 31 Ιουλίου 2022,  με την συμμετοχή μαθητών του Μουσικού Σχολείου Χίου.

28 Ιουλίου 2022:

  • Μουσικοχορευτική Εκδήλωση σε συνεργασία με τα Μικρασιατικά Σωματεία. Ο Δήμος Χίου δια της Επιτροπής Επετειακών Εκδηλώσεων πραγματοποιεί την κεντρική επετειακή εκδήλωση, τιμώντας τον Μικρασιατικό Πολιτισμό, την Πέμπτη, 28 Ιουλίου 2022  στην πλατεία Πλαστήρα. 

Βασικοί συμπαραστάτες είναι ο Μορφωτικός Σύνδεσμος Βαρβασίου Χίου            Βιβλιοθήκη “O Φάρος”, η Ένωση Αγιοπαρασκευουσίων Κρήνης Μικράς Ασίας, ο Εκπολιτιστικός & Αθλητικός Σύλλογος Φρουρίου “O Άγιος Γεώργιος”, ο  Δεσμός Φραγκομαχαλά,  ο Σύλλογος Θρακών & Μακεδόνων Χίου “Ο Μέγας Αλέξανδρος”,  ο Σύλλογος Ποντίων Χίου και  η  Ένωση Μικρασιατών. Επίσης θα συμβάλουν  η Φιλαρμονική Δήμου Χίου,  η Θεατρική Ομάδα Χίου, ο Σύλλογος Γαστρονομίας, Πολιτισμού & Τουρισμού “Η Μυρωδάτη Χίος” και οι  Πρόσκοποι

Αύγουστος

3 Αυγούστου – 13 Αυγούστου 2022:

  • Chios Music Festival με την υποστήριξη του Ομηρείου Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Χίου

19 Αυγούστου 2022:

  • Παιδική Παράσταση βασισμένη στο παραμύθι «Χάνσεν και Γκρέτελ» σε συνεργασία με το Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Χίου 

22 Αυγούστου 2022:

  • Συναυλία με τη Γιάννα Φαφαλιού στην Κεντρική Πλατεία στις 21.00

24 Αυγούστου 2022:

  • Συναυλία του Κωνσταντίνου Αργυρού με την υποστήριξη του Νομικού Προσώπου του Δήμου Χίου // Δημοτικό Στάδιο Χίου

31 Αυγούστου 2022:

  • Μουσικοθεατρική παράσταση «θα μεταλάβω με νερό θαλασσινό». Ένα ξεχωριστό αφιέρωμα στη ζωή και του έργο του ποιητή της θάλασσας και της ναυτοσύνης, Νίκου Καββαδία. Συμμετέχουν: Η ορχήστρα των αδελφών Πούπαλων με το Γιάννη Βούκουνα, η θεατρική ομάδα «Θεατροποιοί» και η σχολή χορού ‘Allegro’ της Μίνας Μπατσακούτσα// 21.00, Νότιος Λιμενοβραχίονας.

Σεπτέμβριος

9 Σεπτεμβρίου 2022:

  • Συναυλία με την ορχήστρα αδελφών Στρουμπάκη

16 Σεπτεμβρίου 2022:

  • Αφιέρωμα στο Δημήτρη Μητροπάνο από το Χρήστο Μακροκάνη και την ορχήστρα του.

 

 

δήμος Χίουπολιτιστικό καλοκαίριΣταμάτης Κάρμαντζης